2015-02-15 11:24:44
Φωτογραφία για Θέμα ωρών η πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Πιθανότατα σήμερα, Κυριακή θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον υποψήφιο που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Επικρατέστερος φαινόταν μέχρι το Σάββατο ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα από την Τρίτη καθώς δεν έλαβε μέρος στη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων.

Πάντως, μέχρι να ανακοινωθεί και επίσημα το όνομα από τον πρωθυπουργό, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Για το θέμα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, είπε ότι «η επιλογή θα λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την ανάγκη εθνικής συναίνεσης».

Η θητεία του Κάρολου Παπούλια λήγει στις 13 Μαρτίου και το αργότερο μια μέρα νωρίτερα θα πρέπει να έχει εκλεγεί ο διάδοχός του.

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Στο μεταξύ πληροφορίες ανέφεραν ότι το βράδυ του Σαββάτου αναμένονταν να περατωθούν οι τεχνικές διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των δανειστών στις Βρυξέλλες.


Πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέφερε ότι μετά το πέρας των τεχνικών συζητήσεων όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα προετοιμαστούν για το Eurogroup της Δευτέρας.

Αυτή τη στιγμή, οι συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με τους «θεσμικούς» εκπροσώπους συνεχίζονται.

Πηγές της Επιτροπής διευκρίνιζαν ότι δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση, αλλά για ανταλλαγή απόψεων με στόχο την καλύτερη κατανόηση της κάθε πλευράς.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση διευκρίνιζε χθες πως "τα τεχνικά κλιμάκια δεν κάνουν διαπραγμάτευση ή κριτική σε θέσεις. Καταγράφουν τα σημεία σύγκλισης και εντοπίζουν τις αποκλίσεις".

Όπερ σημαίνει πως τη Δευτέρα στο Eurogroup θα υπάρχουν δύο, ισάξια και ισότιμα, κείμενα -ένα της ελληνικής πλευράς και ένα της Κομισιόν. Κείμενα μέσα από τα οποία οι δύο πλευρές θα μπορούν άμεσα να βλέπουν σε ποια σημεία υπάρχει διαφωνία και σε ποια συμφωνία.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ