2015-02-16 12:15:55
Φωτογραφία για O Γιώργος Αυτιάς που λίγοι ξέρουν - Σεμνός, εξαιρετικός οικογενειάρχης και μανιώδης με την δουλειά του...
Ο Γιώργος Αυτιάς  γεννήθηκε στη Σάμο το 1957 και μεγαλώνοντας ήρθε στην Αθήνα, όπου και τελείωσε το σχολείο Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής  Αθηνών, του τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών, με εκπαίδευση στη Δημοσιογραφία και τα Οικονομικά στο Βέλγιο. Για τρία χρόνια βρέθηκε στην Αμερική ώστε να κάνει το διδακτορικό του στη Δημοσιογραφία, τις Πολιτικές Επιστήμες, την Κυβερνητική και το Δημόσιο Δίκαιο.

Ενώ ήταν φοιτητής, δούλευε στη Νέα Δημοκρατία έχοντας αναλάβει την αποδελτίωση εφημερίδων του εξωτερικού.

Έχει εργαστεί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, του Alpha, του Alter και του ΣΚΑΪ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν  ένας από τους συνεργάτες του Γιώργου Παπαδάκη. Σε παλαιότερη συνέντευξή του αποκάλυψε τις συνθήκες κάτω υπό τις οποίες αποχώρησε από την εκπομπή και έκανε το μεγάλο τηλεοπτικό ξεκίνημα έχοντας ο ίδιος το τιμόνι.

«Είναι μια ιστορία που δεν έχω πει ποτέ
. Εκείνο το καλοκαίρι ο Νίκος Χατζηνικολάου πήγε στον Alpha και στη μεγάλη σύσκεψη είπε: “Θα ξεκινάμε το πρωί με τον Γιώργο Αυτιά, μετά θα παίρνει τη σκυτάλη η Ρούλα Κορομηλά και το πρόγραμμα θα κυλάει μια χαρά”. Μάλιστα, θυμάμαι όταν ήρθαν τα νούμερα της πρώτης ημέρας, όταν είχε 26% ο Παπαδάκης και 25% εγώ, μου είπε: “Σε τρεις ημέρες θα τον έχεις φάει”. Και την τρίτη ημέρα είχα 35% εγώ και 24% ο Παπαδάκης. Επιβεβαιώθηκε πλήρως γιατί έβλεπε πολύ μπροστά. Το οφείλω αυτό στον Νίκο και δεν θα το ξεχάσω ποτέ!», εξήγησε στην εφημερίδα real ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Κατ’ αρχάς κάτι έβλεπε ο Νίκος που εγώ δεν μπορούσα, λόγω της αγωνίας λόγω του ότι πάντα είχα κάποιες ανασφάλειες. Ο Νίκος έβλεπε μπροστά. Και γι’ αυτό έχει κάνει αυτά που έχει κάνει. Εν πάση περιπτώσει, ανέλαβα μια μεγάλη ευθύνη γιατί έπρεπε να παλέψω με τον δάσκαλό μου. Έπρεπε να δώσω μια μάχη απέναντι σ’ έναν άνθρωπο που έως πρότινος ήμασταν δίπλα δίπλα. Έντιμη μάχη».

Όσο για το αν άκουσε κάτι «πικρό» από τον Γιώργο Παπαδάκη, ο Γιώργος Αυτιάς δήλωσε: «Όχι. Τον είχα ενημερώσει από νωρίς πως θα φύγω και του είχα εξηγήσει και τους λόγους. Διότι καλή είναι και η προπόνηση, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να παίξεις και μπάλα».

Πέρα από τις τηλεοπτικές του επιτυχίες, αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι πως ο Γιώργος Αυτιάς το 2000 βραβεύτηκε από το ίδρυμα Μπότση ως ο οικονομικός συντάκτης της χρονιάς και τον επόμενο χρόνο από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Έχει γράψει δυο βιβλία ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ για το Ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας και την Ελληνική Οικονομία.

Σήμερα παρουσιάζει την ενημερωτική εκπομπή "Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά" στο ΣΚΑΪ για 5η συνεχή χρονιά παρέα με την εξαιρετική δημοσιογράφο Μάγδα Τσέγκου.

Είναι μια εκπομπή για την οικονομία, την κοινωνία και όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες.

«Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με ειδήσεις και ρεπορτάζ για όλα όσα διαδραματίζονται και όλα όσα πρέπει να ξέρουμε.

Με συνεχείς απ΄ευθείας συνδέσεις στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα η εκπομπή ακολουθεί το σφυγμό της καθημερινότητας. Ειδικοί θα απαντούν στα ερωτήματα των τηλεθεατών για θέματα που αφορούν στην καθημερινή τους ζωή. Όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ