2015-02-16 23:11:58
Φωτογραφία για Μειώθηκαν τα καταθετικά επιτόκια στη Κύπρο
Η κυβέρνηση χαιρέτισε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της... Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου να μειώσει κατά μία ποσοστιαία μονάδα το ανώτατο καταθετικό επιτόκιο, γεγονός το οποίο, όπως επισημαίνει, θα οδηγήσει με βεβαιότητα σε ισόποση μείωση των δανειστικών επιτοκίων.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε γραπτή δήλωση υπογραμμίζει ότι η μείωση των δανειστικών επιτοκίων ήταν στόχος προτεραιότητας της κυβέρνησης για το 2015.

«Η κυβέρνηση θεωρεί ότι μετά και τις εξαγγελίες του Συνεργατισμού για μείωση των δανειστικών επιτοκίων για γεωργικούς, φοιτητικούς και στεγαστικούς σκοπούς, η σημερινή απόφαση είναι ένα πρώτο θετικό βήμα για την περαιτέρω μείωση των δανειστικών επιτοκίων στην Κύπρο, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ταχύτερη επιστροφή στην ανάπτυξη», ανέφερε η ανακοίνωση του εκπροσώπου.

Μετά την εξαγγελία της Κεντρικής Τράπεζας, το μεγαλύτερο τραπεζικό ίδρυμα του νησιού, η Τράπεζα Κύπρου, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τα δανειστικά της επιτόκια κατά μία εκατοστιαία μονάδα, καθώς και τις δόσεις των υφισταμένων δανείων, προς όφελος 94.000 πελατών της. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ