2015-02-16 22:45:07
Φωτογραφία για Gazprom: Είμαστε έτοιμοι για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου προς την Κίνα
Η νέα σύμβαση της Gazprom για την προμήθεια 30 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου... ετησίως προς την Κίνα, είναι έτοιμη προς υπογραφή, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού γίγαντα Αλεξέι Μίλερ, μετά την επίσκεψή του στο Πεκίνο.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην υλοποίηση του σχεδίου για την κατασκευή του κινεζικού αγωγού ‘δυτική διαδρομή’», ανέφερε ο πρόεδρος της Gazprom συμπληρώνοντας πως «οι διαπραγματεύσεις με την κινεζική πλευρά, επικεντρώθηκαν στο σχέδιο του αγωγού "δυτική διαδρομή".

Η νέα σύμβαση είναι έτοιμη και αφορά στην προμήθεια των 30 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως.

Το έργο κατασκευής του αγωγού βρίσκεται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας, για την έναρξη της διαδικασίας κατασκευής.

Επίσης, και οι εμπορικές διαπραγματεύσεις γίνονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς».

Πούτιν: Ιδιαίτερα επωφελής και για τις δύο χώρες η συμφωνία για το φυσικό αέριο με την Κίνα


Μετά τη συμφωνία των δύο χωρών, τον περασμένο Δεκέμβρη, ο πρόεδρος της Ρωσίας, είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για την θετική έκβαση του θέματος.

Παρά τις αμοιβαίες εκπτώσεις, η συμφωνία με την Κίνα για το φυσικό αέριο είναι «αναμφίβολα κερδοφόρα» τόσο για το Πεκίνο και τη Μόσχα, είχε τονίσει στην ετήσια συνέντευξη τύπου ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Προτεραιότητα για τη Ρωσία έχει η ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας με τις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού, είπε ο Πούτιν, τονίζοντας πως η έξοδος του ανατολικού αγωγού φυσικού αερίου της Σιβηρίας στην Κίνα θα στηρίξει την αναδιανομή ενέργειας στην Απω Ανατολή:

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος μας αυτήν τη στιγμή.

Και στην ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε παγκοσμίως, η συνεργασία με την Κίνα στον ενεργειακό τομέα, στον στρατιωτικό τομέα, στη κατασκευή πυρηνικών μονάδων, αποκτά ιδιαίτερα σημαντική σημασία.

Όσον αφορά τη σύμβαση του φυσικού αερίου με την Κίνα, θέλω να τονίσω πως και οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε αμοιβαίες εκπτώσεις, πρόκειται όμως για αναμφίβολα μια επικερδής συμφωνία και για τα δύο μέρη».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ