2015-02-17 13:05:03
Φωτογραφία για Σήμερα στις 16:00 το όνομα για τον υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας
Σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στις 4 το απόγευμα, το πρόσωπο που θα προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παράλληλα συνέρχεται και η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου, με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αύριο Τετάρτη θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως αναφέρεται στη σχετική ημερήσια διάταξη, που υπογράφει η πρόεδρος του σώματος Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ολομέλεια της Βουλής καλείται σε ειδική συνεδρίαση για την 18η Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30΄ απογευματινή, «με μοναδικό αντικείμενο τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των Βουλευτών».


Τα ονόματα που παίζουν για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να επιβάλλει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο πειθαναγκάζοντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα να συνταχθεί πίσω του και να ψηφίσει πρόεδρο. Σε μια τέτοια περίπτωση άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι θα υπάρξει ρήξη του προέδρου με το κόμμα, πράγμα που θα θέσει σε κίνδυνο την ευστάθεια της κυβέρνησης, θα πυροδοτήσει αποσχιστικές τάσεις και κλίμα εσωστρέφιας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Στα όργανα του κόμματος ήδη έχουν κατατεθεί ψηφίσματα που καταγάφουν την αντίδραση της βάσης και τον οργανώσεων στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, καθώς και άλλα που σκιαγραφούν το προφίλ του "ιδανικού υποψηφίου". Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεχθεί ιδιαίτερα οξείς επικρίσεις από αδερφά κόμματα της Ευρώπης για την πολύ περιορισμένη συμμετοχή γυναικών στο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με πηγές το προφίλ που συγκεντρώνει την αποδοχή της βάσης και των οργάνων φαίνεται να είναι:

- Γυναίκα διεθνούς φήμης και παρουσίας

- Πρόσωπο με πορεία στην Αριστερά ή αριστερών καταβολών

- με διεθνή δράση υπέρ της Ελλάδας και της ΔΗμοκρατίας

- Χαμηλών τόνων και ουσιαστικού έργου

- Να χαίρει διεθνούς αναγνώρισης και απήχησης

- Να μπορεί να παίξει ρόλο στη διεθνή πολιτική σκηνή

Υπ αυτό το πρίσμα προκρίνεται σίγουρα μια προσωπικότητα όπως αυτή της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, η οποία είχε "παίξει" και ως πρόταση του Αντώνη Σαμαρά, η οποία ποτέ δεν κατατέθηκε, καθώς τότε η ίδια φέρεται να είχε αρνηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ