2015-02-17 22:43:27
Φωτογραφία για Στα 2,5 μέτρα το χιόνι στο Πήλιο - Απαραίτητες οι αλυσίδες [photos]
Με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να συνεχίζονται στην κορυφή και... όχι μόνο του Πηλίου, όπου από τα ξημερώματα αναμένεται να εξασθενίσουν, το χιόνι σε ορισμένα σημεία έχει φτάσει ακόμα και τα 2,5 μέτρα, γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθιες των μηχανημάτων που έχουν επιστρατευτεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και κάνει απαραίτητη την χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων, τις οποίες επιβάλλουν κλιμάκια της Τροχαίας Μαγνησίας από την Πορταριά και πάνω.

Με το σημαντικότερο πρόβλημα να εντοπίζεται από τα Χάνια έως το Καράβωμα, ο χιονιάς έχει χτυπήσει το κεντρικό και ανατολικό Πήλιο, με τα σχολεία στην πλειοψηφία τους να παραμένουν κλειστά, το Κεραμίδι, τα ορεινά του Αλμυρού αλλά και τις Β. Σποράδες.

Σε δηλώσεις της στο e-Volos.gr η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία συντονίζει από την πρώτη στιγμή και για πάνω από 24 πλέον ώρες, την επιχείρηση αποχιονισμού, τόνισε ότι: "Ο στόχος μας, δηλαδή να μην αποκλειστεί κανένα από τα χωριά του Πηλίου και να παραμείνει ανοιχτό το οδικό κύκλωμα Πηλίου, έστω και με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, παρά το γεγονός την εντονότερης ακόμα και από την Πρωτοχρονιά χιονόπτωσης, επετεύχθη", ενώ επανέλαβε ότι: "Σημαντικό κέρδος για εμάς είναι η παράταση λειτουργίας του Χιονοδρομικού μας Κέντρου, το οποίο το Παρασκευοσαββατοκύριακο αναμένεται να συγκεντρώσει από κάθε σημείο της χώρας τους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων".
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ