2015-02-17 23:34:34
Φωτογραφία για 18 άτομα από Κάλυμνο στο σκαμνί για Αρχαία, Όπλα και Ναρκωτικά - Εκτός ελέγχου η κατάσταση
Απ' όλα είχε, απ' ότι φαίνεται, "ο μπαξές" της πλούσιας δράσης των 18 Καλύμνιων που... παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, αρχαιοκαπηλίας και παράνομης οπλοκατοχής.

Συγκεκριμένα παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 18(!) Καλύμνιοι, που είχαν συλληφθεί στις 22 Μαρτίου στο νησί από άνδρες της Ασφάλειας Κω και στην κατοχή τους είχαν βρεθεί σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, όπλα, χρήματα και πολλά αρχαία αντικείμενα.

Ναρκωτικά και Αρχαιοκαπηλία: "συγκοινωνούντα δοχεία"

Ο χορός της αρχαιοκαπηλίας και της διακίνησης ναρκωτικών στο νησί, συνεχίζεται με κλιμακούμενη ένταση και αποδεικνύεται πως οι δύο αυτές παράνομες δραστηριότητες, αποτελούν "συγκοινωνούντα δοχεία" και η δράση τους ταυτίζεται.

Επιπλέον, όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ, υπάρχει σημαντικό θέμα γύρω από την αρχαιοκαπηλία στο νησί, που μαζί με την διακίνηση ναρκωτικών, αποτελούν τις δύο πιο "διαδεδομένες" δραστηριότητες, του οργανωμένου εγκλήματος.


Αυτό που πρέπει να καταστεί σαφές πρωτίστως στην τοπική κοινωνία, είναι πως η δράση των αρχαιοκαπήλων, δεν αποτελεί μια μεμονωμένη πράξη αλλά εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος, που αφορά τόσο την διακίνηση ναρκωτικών, όσο και άλλες μορφές παράνομων δραστηριοτήτων, όπως τα όπλα και η μεταφορά μεταναστών.

"Ανοχύρωτη" η Κάλυμνος απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα

Δυστυχώς, η δράση αυτών των "κυκλωμάτων" συνεχίζεται χωρίς να εμποδίζονται από τις αρχές, οι οποίες έχουν αποδεικτεί αδύναμες και ανεπαρκείς, στην πάταξη αυτών των φαινομένων. Το κυριότερο βέβαια είναι η αποδυνάμωση των υπηρεσιών που σχετίζονται με την δίωξη και την πάταξη τους και αναφερόμαστε στην Αστυνομία και στο Λιμενικό, που χρόνια τώρα μαστίζονται από υποστελέχωση, σε τέτοιο σημείο που καθίσταται προβληματική η παρουσία τους και η καταστολή του εγκλήματος.

"Πλούσια η σοδειά"

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Βήμα της ΚΩ", οι αστυνομικοί είχαν κατασχέσει από τους δράστες μεγάλο αριθμό αρχαίων αντικειμένων σημαντικής αξίας, 92 γραμμάρια κοκαΐνης, 447 γραμμάρια κάνναβης και 2.970 ευρώ σε μετρητά, κινητά τηλέφωνα, ζυγαριές ακριβείας, μια ημιαυτόματη κυνηγετική καραμπίνα μάρκας «beretta» και ένα τυφέκιο μάρκας «weihrauch» το οποίο έφερε διόπτρα, ενώ από την ίδια έρευνα προέκυψε εξάλλου και η διακίνηση χρημάτων άνω των 70.000 ευρώ.

"ΠΑΛΜΟΣ της ΚΑΛΥΜΝΟΥ"
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ