2015-02-18 14:16:47
Φωτογραφία για Τι λένε οι υπουργοί οικονομικών πίσω από την πλάτη του Έλληνα υπουργού
Η έναρξη του Εurogroup ήταν προγραμματισμένη για τις 15:00 (ώρα Βρυξελλών) και όλοι οι υπουργοί Οικονομικών ήταν στις θέσεις τους, αλλά έλειπε ένας, ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης. Δεν ήταν αργοπορημένος καθώς βρισκόταν στο κτίριο, απλώς, σύμφωνα με πληροφορίες, πρέπει να βρισκόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αθήνα.

Ηταν 16:00, όταν μπήκε στην αίθουσα συνοδευόμενος από τηλεοπτικό συνεργείο.

Εκείνη την ώρα τον λόγο είχε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Ο κ. Ντάισελμπλουμ ζητάει από το συνεργείο να αποχωρήσει από την αίθουσα για να συνεχιστεί η συνεδρίαση.

Τα υπόλοιπα είναι λίγο - πολύ γνωστά, ωστόσο έχει ενδιαφέρον τι λένε οι υπουργοί όταν ο κ. Βαρουφάκης δεν είναι εκεί.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο κ. Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, δεν ζήτησε ποτέ να συζητηθεί το κείμενο που είχε συμφωνήσει ο ίδιος με τον κ. Μοσκοβισί λίγες ώρες νωρίτερα. Αυτό που έγινε είναι μια παρουσίαση από ΕΚΤ, ΔΝΤ και Κομισιόν «μίας πολύ ζοφερής εικόνας», λέει άνθρωπος που ήταν μέσα στην αίθουσα, καθώς δεν υπήρχε καμία σύγκλιση στα μεγάλα ζητήματα. «Το 70% - 30% έγινε περισσότερο 90% -10% μετά τις τεχνικές συζητήσεις του Σαββατοκύριακου χωρίς καν να επιβεβαιώνεται ποιο ήταν το 10%», προσθέτει.


Σύμφωνα με την Καθημερινή χθες στους διαδρόμους δύο ομόλογοί του σχολίαζαν την τοποθέτηση του κ. Βαρουφάκη, λέγοντας ότι «δεν θέλουν να ακούσουν άλλη μία διάλεξη για το πώς λειτουργεί ο κόσμος» ενώ τρίτος υπουργός απαντούσε χαριτολογώντας «γιατί; Αφού είναι δωρεάν!»...

Στις 18.30 ήταν ήδη ξεκάθαρο ότι η συνεδρίαση τελειώνει καθώς η μόνη πρόταση ήταν η επέκταση, κάτι που ο κ. Βαρουφάκης δεν δεχόταν. Χαρακτηριστικά, ο κ. Μοσκοβισί σχολίασε πως είναι πολύ νωρίς για να λήξει η συνεδρίαση, κάτι το οποίο, όμως, έγινε αμέσως μετά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ