2015-02-18 18:58:40
Φωτογραφία για Ποιοι δεν θα ψηφίσουν για Πρόεδρο τον Προκόπη Παυλόπουλο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, υπάρχουν όμως κι άλλοι που δεν θα προτιμήσουν τον υποψήφιο της κυβέρνησης.

Από πλευράς κυβέρνησης, η πρώτη διαρροή είναι ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που θα απουσιάσει από την απογευματινή ψηφοφορία. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε πως δεν θα βρίσκεται σήμερα στη Βουλή αλλά εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρεί.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης έχει υποστεί βαρύτατης λοίμωξης του αναπνευστικού και για την κατάσταση της υγείας και για την αδυναμία του να παραστεί στην ψηφοφορία, έχει ενημερώσει εγγράφως τον γραμματεία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου Προέδρου από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, δεν ικανοποίησε πολλούς από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν μονάχα το χλιαρό χειροκρότημα και μάλιστα από τη μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Α. Τσίπρας ανακοίνωσε το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου.


Πολλοί ήταν οι βουλευτές που μετά τη λήξη της συνεδρίασης έδειξαν τη δυσαρέσκιά τους. Πιο έντονη, σύμφωνα με τους συνομιλητές της, ήταν η αντίδραση της Ρ. Μακρή που δήλωσε, όπως έλεγαν όσοι μίλησαν μαζί της, έντονα ενοχλημένη από την επιλογή και πολλοί ήταν εκείνοι που εκτίμησαν ότι δεν αποκλείεται να βρεθεί εκτός κομματικής γραμμής απόψε κατά την ψηφοφορία και να δηλώσει "παρών".

Αυτό ίσως πράξουν όμως κι άλλοι βουλευτές που δεν έδειξαν να επικροτούν την επιλογή του Π. Παυλόπουλου. Πολλοί ήταν εκείνοι που σημείωναν μάλιστα ότι υπήρχαν πολλές επιλογές εντός και εκτός του πολιτικού κόσμου.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν έκρυψε ότι δεν συμφωνεί με την επιλογή του Μαξίμου, αλλά όπως είπε θα ψηφίσει. Το συμπέρασμα μπορεί να είναι ότι ο κ. Λαφαζάνης τείνει να ακολουθήσει την κομματική γραμμή, ωστόσο το ερώτημα παραμένει για άλλους βουλευτές.

Αυτό ωστόσο φαίνεται ότι θα έχει επιπτώσεις μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων καθώς η εκλογή του κ. Παυλόπουλου από τη στιγμή που έχει εξασφαλίσει τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ είναι μια μάλλον τυπική διαδικασία καθώς τα τρία κόμματα μαζί μετρούν 238 βουλευτές ενώ για την εκλογή απαιτούνται 180 ψήφοι.

Διαφωνεί με το ΠΑΣΟΚ ο Κρεμαστινός

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός με δήλωσή του αναφέρει ότι στηρίζει την απόφαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στην αποψινή ψηφοφορία, προσθέτει όμως ότι κατά την προσωπική του άποψη το ΠΑΣΟΚ θα εκφραζόταν πολιτικά ορθότερα ψηφίζοντας "παρών".

Όσον αφορά τον προτεινόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ για Προέδρο Πρ. Παυλόπουλο, δηλώνει ότι τον συνδέει μαζί του προσωπική και οικογενειακή φιλία, ότι έχει την καλύτερη άποψη για εκείνον και του εύχεται καλή επιτυχία για το αξίωμα που αναλαμβάνει.

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ