2015-02-18 19:00:08
Φωτογραφία για Ο 22χρονος αυτοδίδακτος καλλιτέχνης που έβαλε φαντασία στην Αθήνα [photos]
Ο Γρηγόρης Μασούρας είναι ένας νέος αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, ο οποίος... έχει κάνει αίσθηση στο instagram, με ένα εξαιρετικά καλοδουλεμένο concept. Διάσημοι ήρωες περιδιαβαίνουν στους δρόμους της Αθήνας και χρωματίζουν τους δρόμους της.

Η ιδέα του και η αρτιότητα της δουλειάς του μας τράβηξε το ενδιαφέρον. Η γυμνή συντακτική ομάδα του nakedtruth.gr, τον έψαξε, τον βρήκε, τον ταλαιπώρησε χρονικά, αλλά τελικά τα καταφέραμε και σας τον παρουσιάζουμε.

Cinderella in Dolce & Gabbana outfit, in Athens

- Γρηγόρη με τι ασχολείσαι, έχεις σπουδάσει κάτι σχετικό με αυτό που παρουσιάζεις στο instagram;

Αυτό που σπούδασα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ασχολούμαι, όπως (οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτή την χώρα) και δεν σας κρύβω ότι μου αρέσει πολύ περισσότερο.

- Πως προέκυψε αυτή η πρωτότυπη ιδέα;

Όλα ξεκίνησαν πριν 8 μήνες όταν πήρα ένα καινούριο smartphone και θέλοντας να δοκιμάσω την κάμερα του, άρχισα να φωτογραφίζω ότι έβλεπα και μου άρεσε. Στην αρχή φωτογράφιζα μέρη της Αθήνας και απλά πείραζα τα χρώματα στις διάφορες εφαρμογές που διέθετε το τηλέφωνο. Σιγά σιγά αυτό μου άρεσε όλο και περισσότερο και έτσι, άρχισα να αναζητώ στο internet πληροφορίες για να εξελίξω το χόμπι μου.


Mulan in vintage Yves Saint Laurent Mondrian dress, in Athens

- Ποιος είναι ο στόχος σου; Υπάρχει κάποιο πλάνο στηριζόμενο σε αυτήν την ιδέα;

Ο στόχος μου είναι η ίδια η πόλη. Ήθελα να την κάνω να φαίνεται πιο όμορφη, πιο χρωματιστή και να κάνω κάποιες γωνιές της που προσπερνούν καθημερινά εκατοντάδες κόσμος, (συνήθως αδιάφορα) να τις προσέξουν.

Μέχρι στιγμής έχω κάνει τρία project, το πρώτο ήταν με όλα τα διάσημα cartoons, να ποζάρουν μπροστά από διάφορα αξιοθέατα της Αθήνας. Το δεύτερο ποζάρουν σε γνωστά σημεία της Αθήνας φορώντας δημιουργίες διάσημων σχεδιαστών μόδας και το τρίτο που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη είναι αυτό που πάλι διάσημα cartoons υποδύονται χαρακτήρες του σινεμά και όλα αυτά σε γνωστά και άγνωστα μέρη της πόλης μας.

Friends… • Prince Charming as David Schwimmer in Ross Geller role. • Aurora as Lisa Kudrow in Phoebe Buffay role. • Aladdin as Matt LeBlanc in Joey Tribbiani role. • Prince Philip as Matthew Perry in Chandler Bing role. • Cinderella as Jennifer Aniston in • Rachel Green role. • Jasmine as Courteney Cox in Monica Geller role. In Syntagma Square by night, Athens

- Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ήρωας και για πιο λόγο τον έχεις ξεχωρίσει;

Χμμ.. Δύσκολη ερώτηση! Δεν έχω απάντηση, γιατί δεν έχω κάποιον αγαπημένο. Μέσα από αυτό που κάνω, τα βλέπω όλα με εντελώς διαφορετική οπτική, από αυτήν που τα έβλεπα μέχρι σήμερα.

- Τι αποδοχή έχει αυτό το εγχείρημα από τους χρήστες του instagram;

Η αλήθεια είναι ότι αποδοχή αυτών που με παρακολουθούν – ακολουθούν στο Instagram είναι πολύ μεγάλη. Ούτως ή άλλος μέχρι στιγμής μόνο μέσω του Instagram παρουσιάζω τις εικόνες μου (φαντάζομαι ότι και εσείς εκεί με ανακαλύψατε). Δεν σας κρύβω ότι η αποδοχή του κόσμου είναι αυτή που με έκανε να το δω όλο αυτό πιο σοβαρά και να θέλω να το συνεχίσω και να το εξελίξω.

Superman in Athens.

Barbie in Elie Saab outfit, in Athens

- Έχεις κάτι άλλο στα “σκαριά”, τι να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

Εδώ είναι που πραγματικά δεν έχω απάντηση. Δεν μου αρέσει να κάνω σχέδια. Προς το παρόν κάνω κάτι που με ευχαριστεί και αυτό μου φτάνει! Άλλωστε στα 22 μου, νομίζω ότι έχω λίγο χρόνο ακόμα για παιχνίδι lol

Evil Queen in Alexander Mcqueen outfit, in Athens

- Θα θέλαμε, μέσα σε μία παράγραφο, να παρουσιάσεις όπως εσύ νομίζεις, τον Γρηγόρη στους αναγνώστες μας.

Μια παράγραφος νομίζω είναι πάρα πολύ. Θα μπορούσα να περιγράψω τον Γρηγόρη με δυο λέξεις, αυτό πάλι μπορεί να σας φανεί λίγο. Θα σας πω λοιπόν με μια πρόταση ότι ο Γρηγόρης είναι ένα παιδί 22 χρονών, μπορεί ακόμα να ονειρεύεται και ευτυχώς τα όνειρα του έχουν χρώμα, με αυτό το χρώμα χρωματίζει την πόλη του και χαίρεται που σας αρέσει.

Belle in Dolce & Gabbana outfit, in Athens.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ