2015-02-19 18:13:05
Φωτογραφία για Επίσκεψη του ΥΕΘΑ Π. Καμμένου στο Στρατηγείο της EUFOR RCA στη Λάρισα
Σήμερα Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τους Αντιστράτηγο Μιχαήλ Κωσταράκο, Α/ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, Α/ΓΕΣ, Αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά, Α/ΓΕΑ και Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, Διοικητή/1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ, επισκέφτηκε το Ευρωπαϊκο Στρατηγείο Επιχειρήσεων της EUFOR RCA, στη Λάρισα.

            Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του ο ΥΕΘΑ ενημερώθηκε εμπεριστατωμένα στην αίθουσα επιχειρήσεων από τον Επιτελάρχη του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου, Ταξίαρχο Χρήστο Δρίβα, σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στο Banguiκαι τα μέχρι τώρα επιτεύγματα της επιχείρησης.

            Στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας επισημάνθηκε η ταχύτατη σχεδίαση της επιχείρησης, η οποία υλοποιήθηκε με τη διαδικασία «fasttrack». Επιπλέον τονίσθηκε ότι η στρατιωτική επιχείρηση EUFORRCA, αποτελεί την πλέον σημαντική από όλες τις διεξαγόμενες επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθόσον στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα στο έδαφος.


            Ειδική μνεία έγινε στην, σε εξέλιξη, ολική μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από την EUFOR RCA στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών MINUSCA, μέχρι τις 15 Μαρτίου 2015, αλλά και την παράλληλα εκτελούμενη επιχείρηση επαναπατρισμού των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων από το Bangui, υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του Στρατηγείου της Λάρισας.

            Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Στρατηγείου, ενώ κατά την ενημέρωσή του από τον Ισπανό Διευθυντή του Μικτού Κέντρου Επιχειρήσεων (Joint Operations Center) έκανε εύστοχες και ουσιαστικές ερωτήσεις, για την οργάνωση και λειτουργία του JOC, εντυπωσιάζοντας τον Ισπανό Αξιωματικό. Στη συνέχεια συνομίλησε με τους Έλληνες και αλλοδαπούς Επιτελείς, στους οποίους εξέφρασε της ικανοποίησή του για την βελτίωση του περιβάλλοντος ασφαλείας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και για τα υπόλοιπα θετικά αποτελέσματα της επιχείρησης EUFOR RCA.

            Τέλος, αναφερόμενος στον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της επιχείρησης EUFOR RCA, δήλωσε ότι το Στρατηγείο της Λάρισας αποτελεί φωτεινό παράδειγμα των επιτευγμάτων που μπορούν να συντελεστούν μέσα από την αγαστή συνεργασία των λαών της Ευρώπης.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ