2015-02-19 18:14:07
Φωτογραφία για Αναταραχή στα call center του ΟΤΕ με τους εργαζομένους της OTEPLUS
Αγαπητό Tromaktiko,

Μετά την υπογραφή της νέας τριετείς σύμβασης εργασίας στον ΟΤΕ που... άφησε σε δεύτερη μοίρα τους χιλιάδες εργαζόμενου της θυγατρικής OTEPLUS του ΟΤΕ που εργάζονται στα call centel, οι οποίοι στην συντριπτική πλειοψηφία πτυχιούχοι (υπάρχουν αρκετοί και με μεταπτυχιακά) που έχουν προσληφθεί είτε προ μνημονίου είτε αρχές του 2012 μετά από γραπτό διαγωνισμό τον Δεκέμβριο το 2011 , εργάζονται ( είτε με πλήρη είτε στην πλειοψηφία με μερική απασχόληση , με τους κατώτερους μισθούς του δεύτερου μνημονίου και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου κυρίως εξάμηνες , χωρίς να αναγνωρίζονται πτυχία ) κάτω από πολύ διαφορετικές και αντίξοες συνθήκες από τους μόνιμους συναδέλφους τους και χωρίς προοπτικές εξέλιξης λόγω του τύπου των συμβάσεων. 

Ένα μεγάλο μέρος της κερδοφορίας του ομίλου οφείλεται τους εργαζόμενους αυτούς , οι οποίοι δουλεύουν εδώ και πολύ καιρό υπερωρίες για να επιτυγχάνονται οι στόχοι χωρίς να υπάρχει αναγνώριση στην πράξη για το έργο τους ούτε από την διοίκηση ούτε από τα σωματεία των εργαζομένων του Ομίλου. 


Σαν αποκορύφωμα στις τελευταίες μέρες και αιφνιδιαστικά ενώ η σύμβασή τους με την ΟΤΕplus λήγει 31/3, τους ζητείται από την διοίκηση να υπογράψουν παραίτηση και κατόπιν πρόσληψη στην άλλη θυγατρική του ομίλου την Evalue συνεχίζοντας τον εμπαιγμό τους με χαμηλού μισθούς σε σχέση με παλιότερους μόνιμους υπαλλήλους αντίστοιχων προσόντων, χωρίς ξεκάθαρο έργο απασχόλησης , χωρίς αναγνώριση των πτυχίων (κάτι που ήταν προαπαιτούμενο για την πρόσληψη τους), με 5μερη μεν απασχόληση αλλά χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν δουλεύουν σαββατοκύριακα ή όχι , με μηδαμινές ευκαιρίες εξέλιξης στον όμιλο , συνεχίζοντας τον διαχωρισμό τους από τους υπόλοιπους εργαζόμενους της ΟΤΕplus που έστω κουτσουρεμένα και εντάσσονται στον ΟΤΕ . 

Τελικά το σλόγκαν ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ένα, αφορά μόνο όταν είναι να επιτύχουν τους στόχους της διοίκησης , στα μισθολογικά και στις συνθήκες εργασίας είναι οι φτωχοί συγγενείς , ο κερδοφόρος όμιλος ΟΤΕ μοιράζει τους παχυλούς μισθούς στα στελέχη της διοίκησης των χιλιάδων ευρώ και στους μόνιμους υπαλλήλους του.

Η νέα συλλογική το μόνο που κατάφερε είναι να διατηρήσει το διαχωρισμό των εργαζομένων σε πληβείους και πατρικίους με ακόμη μεγαλύτερες αδικίες. Οι εργαζόμενοι των θυγατρικών δεν ζητάνε παχυλούς μισθούς ούτε τρελά πράγματα , ζητάνε αναγνώριση πτυχίων και προϋπηρεσίας με έναν ανθρώπινο μισθό, ίσες ευκαιρίες εξέλιξης στον όμιλο και σωστές συνθήκες εργασίας.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ