2015-02-19 23:33:12
Φωτογραφία για Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο 45χρονος Τρικαλινός που αιματοκύλησε την Εθνική Οδό Τρικάλων -Λάρισας
Στα «χέρια» της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων βρίσκεται ο 45χρονος Τρικαλινός... την ώρα που συγγενείς των θυμάτων του απειλούσαν ότι θα τον … ξετρυπώσουν οι ίδιοι Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.grσυνοδεία Δικηγόρου, παρουσιάστηκε σήμερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων και παραδόθηκε ο καταζητούμενος εδώ και 20 μέρες περίπου, 45χρονος οδηγός φορτηγού που αιματοκύλησε στις 27 Σεπτεμβρίου 2010 την Εθνική Οδό Τρικάλων –Λάρισας, σκορπίζοντας τον θάνατο και ξεκληρίζοντας οικογένειες από το Πετρόπορο Τρικάλων.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων, είχε εκδικαστεί μέσα σε κλίμα έντασης και οδυρμού, σε πρώτο βαθμό, το ποινικό μέρος της υπόθεσης, όπου ο 45χρονος κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για την ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή επιβάλλοντας του ποινή 5χρόνια για κάθε έναν θανόντα, για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και του επέβαλε ποινή 2 χρόνια για καθέναν από τους 2 τότε τραυματίες, για το αδίκημα της ψευδορκίας 2 χρόνια και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία 1 χρόνο φυλάκισης.


Συνεπώς επιβλήθηκε στον οδηγό του μοιραίου φορτηγού συνολική ποινή φυλάκισης 20 έτη, από τις μεγαλύτερες «καμπάνες» στα Δικαστικά χρονικά για ανάλογο αδίκημα, από τα οποία θα κληθεί να εκτίσει τα 10 χρόνια λόγω του ότι η κατηγορία δεν ήταν σε βαθμό κακουργήματος. Η Εισαγγελέας πρότεινε και έγινε δεκτό από την Έδρα η ποινή φυλάκισης να μην μετατραπεί σε χρηματική άλλα ούτε την αναστολή αυτής της ποινής κάτι που ανακούφισε, προς στιγμήν, τους συγγενείς των θανόντων που είχαν κατακλύσει την αίθουσα.

Στην συνέχεια το Δικαστήριο αποφάσισε η έφεση που τυχόν θα ασκήσει ο κατηγορούμενος να έχει αναστέλλουσα δύναμη, κάτι που προβλέπεται από τον Νόμο επιβάλλοντας του περιοριστικούς όρους, απαγορεύοντας του την έξοδο του από την χώρα, να εμφανίζεται μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και του αφαίρεσε την άδεια ικανότητας οδήγησης μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Ταυτόχρονα του επιβλήθηκε παρεπόμενη ποινή στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων για 5 χρόνια.

Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση επί της αποφάσεως της Έδρας και αφέθηκε ελεύθερος κάτι που εξόργισε το ακροατήριο και ανάγκασε τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να τον φυγαδέψουν από την πίσω πόρτα της δικαστικής αίθουσας.

Πριν 20 μέρες, εκδικάστηκε από το Εφετείο Λάρισας, η έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, με το Δικαστήριο να αφήνει όπως έχει την πρωτόδικη ποινή και να εκδίδεται ένταλμα σύλληψης του 45χρονου που δεν βρέθηκε στο Δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από Δικηγόρο.

Οι συγγενείς των θυμάτων, απαιτούσαν την άμεση σύλληψη του 45χρονου και απειλούσαν ότι θα τον …ξετρυπώσουν αυτοί, αλλά τελικά ο 45χρονος όπως προαναφέραμε σήμερα παραδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων για να εκτίσει την ποινή φυλάκισης που του έχει επιβληθεί.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ