2015-02-20 12:01:07
Φωτογραφία για ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΣΦΙΞΗ
Την άποψη ότι η Ελλάδα έχει πράξει τα πάντα για να έλθει σε συμφωνία με την Ευρωζώνη, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί πρόσθετη δημοσιονομική σύσφιξη εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Daily Telegraph. 

Ο υπουργός δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι απολύτως προετοιμασμένη να αποφύγει κινήσεις που θα διακύβευαν την χρηματοοικονομική σταθερότητα ή την ελληνική ανταγωνιστικότητα. «Κάναμε τα πάντα για να καταλήξουμε σε συμφωνία» δήλωσε.

Ο κ. Βαρουφάκης αποσαφήνισε πως «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση είναι να της ζητηθεί να συνεχίσει τη δημοσιονομική προσαρμογή που συμφωνήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, μόνο επειδή το λένε οι κανόνες. 

«Έχουμε ήδη προχωρήσει σε περισσότερη δημοσιονομική σύσφιξη από ότι οποιαδήποτε χώρα εν καιρό ειρήνης. Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε ύφεση με μείωση του ονομαστικού ΑΕΠ», είπε ο κ. Βαρουφάκης και προσέθεσε: «Δεν υπάρχει μακροοικονομικό επιχείρημα για περαιτέρω δημοσιονομική σύσφιξη. Ο μόνος λόγος για να γίνει αυτό θα είναι για όρους τιμωρίας». Ο ίδιος επανέλαβε πως το μόνο που ζητά η ελληνική κυβέρνηση είναι να τερματιστεί ο φαύλος κύκλος χρέους-αποπληθωρισμού.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ