2015-02-20 12:43:31
Φωτογραφία για ΕΝΤΙΝΓΚΕΡ: ΕΦΙΚΤΗ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΟΚΤΩ ΗΜΕΡΕΣ
«Εργαζόμαστε ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη»

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ, διαβλέποντας ωστόσο ότι αυτό είναι πιθανόν να συμβεί σε μία νέα Σύνοδο Κορυφής την επόμενη εβδομάδα. «Εργαζόμαστε, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» δήλωσε ο Έτινγκερ σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk. «Στη βάση αυτή, θεωρώ ότι θα είναι δυνατή μία συμφωνία τις επόμενες οκτώ ημέρες - εάν χρειασθεί με μία ακόμη Σύνοδο των αρχηγών των κυβερνήσεων», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, τα δικά τους μηνύματα εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup που θα ξεκινήσει στις 16:00 στις Βρυξέλλες και στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στέλνουν οι υπουργοί Οικονομικών διάφορων κρατών- μελών.

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση, η υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι «δεν είναι έτοιμοι να συζητήσουν άλλους όρους» από αυτούς που προβλέπονται από το τρέχον πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.


«Υπάρχει ένα πλαίσιο εντός του οποίου είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό το πλαίσιο, είναι το τρέχον πρόγραμμα στήριξης, το οποίο πρέπει να παραταθεί», τόνισε η Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Handelsblatt.

«Αντίθετα, δεν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε επί άλλων όρων. Τα 18 κράτη της Ευρωζώνης, όπως και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφωνούν ως προς αυτό το σημείο», συμπλήρωσε.

Την ελπίδα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα καταλήξουν σε συμφωνία για την παράταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, εξέφρασε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Άντι Ρίνε. «Χθες τη νύκτα, υπήρξε μία αχτίδα ελπίδας ότι μπορεί να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός... ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να συνεχίσει το υποκείμενο πρόγραμμα για την ενίσχυση της οικονομίας της» δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Helsingin Sanomat.

ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ