2015-02-20 13:54:11
Φωτογραφία για Συναγερμό σημαίνει η Bank of America: Τεράστιοι οι κίνδυνοι εάν δεν υπάρξει άμεσα συμφωνία
Συναγερμό σημαίνουν οι οικονομολόγοι της Bank of America Merrill Lynch, υπογραμμίζοντας ότι μετά από δύο συνεδριάσεις του Eurogroup που δεν οδήγησαν σε συμφωνία, η επόμενη εβδομάδα προσφέρει την τελευταία ευκαιρία πριν λήξει το τρέχον πρόγραμμα.

Παρότι τα στοιχεία για τις τραπεζικές καταθέσεις είναι διαθέσιμα μόνο σε μηνιαίο ορίζοντα, η αύξηση του ορίου του ELA, αλλά και δημοσιεύματα, δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος για ένα bank run, εάν το Eurogroup δεν συμφωνήσει σε ένα χρονοδιάγραμμα μέχρι τα τέλη της άλλης εβδομάδας. Το βασικό σενάριο της BofA είναι ότι η Αθήνα και το Ευρωσυμβούλιο θα τα βρουν, αλλά, όπως σημειώνει, το ρίσκο παραμένει.

Από τους αναλυτές της BofA επισημαίνεται το γεγονός πως αυτά που έχουν τεθεί στο διαπραγματευτικό τραπέζι δεν είναι αρκετά και τονίζουν ότι η Αθήνα θα χρειαστεί να προσφέρει πιο πολλά για να πετύχει συμφωνία, κάτι που η «πληγωμένη» κυβέρνηση μπορεί να μην είναι ικανή να το κάνει.

«Αν και το αίτημα της κυβέρνησης αποτελεί σημαντικό βήμα, θεωρούμε, ότι το Eurogroup θα ζητήσει κάποιες αλλαγές», αναφέρει η BofA Merrill Lynch και προσθέτει:

«Η Αθήνα αρχικά ζητούσε παράταση, καθώς το να «ξεμπερδεύει» με το τρέχον πρόγραμμα ήταν στοιχείο – κλειδί στο μανιφέστο του. Άρα, το αίτημά της θα πρέπει να εκληφθεί ως μια σημαντική προσπάθεια συμβιβασμού. Ωστόσο, το Eurogroup μπορεί να ζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες για μελλοντικές μεταρρυθμίσεις και στόχους».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ