2015-02-21 19:58:15
Φωτογραφία για Bild: «Ευχαριστούμε Σόιμπλε - Επιτέλους κάποιος είπε ΟΧΙ στους χρεοκοπημένους Έλληνες»
Με ένα προκλητικό δημοσίευμα η εφημερίδα Bild αναφέρεται στην στάση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά την... κατάθεση του ελληνικού αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης.

«Η Γερμανία λέει ευχαριστώ στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» και προσθέτει στον υπέρτιτλο, «Επιτέλους κάποιος είπε ΟΧΙ στους χρεοκοπημένους Έλληνες», ενώ στο δημοσίευμα η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης χαρακτηρίζεται ως «δούρειος ίππος» εξηγώντας πως σκοπός της ήταν να πάρει η χώρα μας τα χρήματα χωρίς να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι από το 2010 μέχρι και σήμερα η Γερμανία έχει δανείσει περισσότερα από 70 δισ. στην Ελλάδα, ωστόσο, τώρα μπαίνει πλέον ένα τέλος στη «βροχή δισεκατομμυρίων».

Μετά από εβδομάδες μπλόφας και κόλπων, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε χθες από τις Βρυξέλλες δισεκατομμύρια νέας βοήθειας. «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε: Δεν υπάρχουν άλλα. Ο Σόιμπλε απάντησε ότι το αίτημα της Αθήνας δεν είναι κάτι άλλο από λόγια του αέρα».


Η γερμανική εφημερίδα προσθέτει ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δίνει στους Έλληνες ψεύτικες ελπίδες. ενώ αναφέρει ότι από το 2010 έως και σήμερα η Γερμανία έχει δανείσει περισσότερα από 70 δισεκατ. ευρώ στην Ελλάδα. «Τώρα μπαίνει πλέον ένα τέλος στη βροχή δισεκατομμυρίων» τονίζει.

«Η Μέρκελ μετέφερε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα το «όχι» του Σόιμπλε. Σήμερα στις Βρυξέλλες ο Σόιμπλε θα επαναλάβει στον Βαρουφάκη ότι τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου το ρολόι σταματά» όπως είπε και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ