2015-02-21 21:28:06
Φωτογραφία για Ηλεία: Κίνδυνος - θάνατος στην είσοδο του Καλλικώμου
Κορόνα γράμματα παίζουν τη ζωή τους καθημερινά οι κάτοικοι του Καλλικώμου και των γύρω οικισμών, αλλά και όσοι διέρχονται καθημερινά από... την Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας, στο ύψος της κεντρικής εισόδου του Καλλικώμου.

Αιτία είναι η άθλια κατάσταση του οδοστρώματος, καθώς σε πάρα πολλά σημεία οι κακοτεχνίες προηγούμενων ετών έχουν δημιουργήσει λακκούβες-κρατήρες, με συνέπεια οι οδηγοί είτε να πέφτουν μέσα είτε να προσπαθούν να τις αποφύγουν μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα.

Στο συγκεκριμένο σημείο η ορατότητα είναι περιορισμένη στη στροφή, ιδιαίτερα όταν κάποιος οδηγός έρχεται από τον Πύργο, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί αρκετά ατυχήματα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Οι κάτοικοι του χωριού επισημαίνουν στην εφ. «Πατρίς» τους κινδύνους που ελλοχεύουν, καθώς το ενδεχόμενο σύγκρουσης ή εκτροπής είναι πάρα πολύ πιθανό.

«Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν γίνει πολλά ατυχήματα
. Ο κόσμος αναγκάζεται να μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα για να αποφύγει τις λακκούβες, με αποτέλεσμα να προξενούνται συχνά ατυχήματα. Μέσα σε έξι μήνες έχουν γίνει δύο σοβαρά τροχαία. Εμείς θέλουμε να φτιαχτεί ο δρόμος. Δεν είναι το μοναδικό τμήμα βέβαια, καθώς από την Πάτρα μέχρι την Κυπαρισσία τα επισφαλή κομμάτια που θέλουν επιδιόρθωση, είναι πάρα πολλά. Η είσοδος του Καλλικώμου είναι πάνω στη στροφή και η ορατότητα δεν είναι καλή. Η ανακατασκευή του δρόμου δεν έγινε με καλές συνθήκες ή το υλικό δεν ήταν καλό ή δεν ξέρω τι άλλο. Η οδήγηση γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη όταν βρέχει ή όταν νυχτώνει, διότι δεν έχει ούτε φως, ενώ απέναντι είναι και δύο σπίτια από όπου βγαίνουν άνθρωποι καθημερινά και διασχίζουν τον δρόμο. Εάν ένας οδηγός έρχεται από άλλη περιοχή και δεν το ξέρει το σημείο και πέσει στις λακκούβες, το αμάξι παθαίνει ζημιά ενώ και ο ίδιος κινδυνεύει με εκτροπή. Πληρώνουμε φόρους και τέλη για να έχουμε δρόμους, και τελικά δρόμους δεν έχουμε» δηλώνει ο κάτοικος του Καλλικώμου, Κώστας Σαγρής.

Ο Βασίλης Ζαφειρόπουλος επέρριψε ευθύνες σε αυτούς που έκαναν τη συντήρηση του οδικού δικτύου πριν από μερικά χρόνια, καθώς δήλωσε ότι «οι μεγάλες κακοτεχνίες έφεραν σαν αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει αυτές τις λακκούβες. Όπου έχει μείνει ο παλιός ο δρόμος, δεν έχει χαλάσει. ‘Έριχναν πίσσα όταν έβρεχε, για αυτό και δεν έδεσε ποτέ. Για αυτό και βλέπετε αυτό το χάλι. Το θέμα είναι να επιδιορθωθεί γιατί κινδυνεύει να σκοτωθεί κόσμος από την Πάτρα και την Κυπαρισσία.

Ο κάτοικος του Καλλικώμου, Γιώργος Σαγρής, υπενθύμισε τα σοβαρά τροχαία που επέφερε ο δρόμος: «Εδώ πέρα η στροφή η μεγάλη είναι επικίνδυνη. Προ δυο μήνων είχε φύγει η κοπέλα από το Άνω Σαμικό, έσπασε το αυτοκίνητό της και τραυματίστηκε. Να τον διορθώσουν γιατί είναι πολύ χάλια. Δεν μας έχει μείνει ούτε αμορτισέρ, ούτε ζάντα ούτε λάστιχο με αυτήν την κατάσταση».

Ο Κώστας Καλογερόπουλος επιρρίπτει ευθύνες στους αιρετούς αξιωματούχους καυτηριάζοντας τις προεκλογικές περιοδείες τους τον Μάιο του 2014 και δηλώνει ξεκάθαρα πως «μόνο την Αχαΐα κοιτάνε. Είμαστε αδικημένοι διότι μιλάμε για έναν δρόμο ευρείας κυκλοφορίας, διαλυμένο πάνω από 5 χρόνια, που τον είδαν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες, αλλά… φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ας ελπίσουμε να τον φτιάξουν όταν ανοίξει ο καιρός.

Ο κ.Γιώργος Κουτσόπουλος, επίσης κάτοικος του χωριού, επισήμανε την ανύπαρκτη διαγράμμιση, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν οι οδηγοί σε ποιο ρεύμα να κινηθούν. Υπήρχε και μια πινακίδα, αλλά στο τελευταίο τροχαίο ξηλώθηκε. Όταν βρέχει ή νυχτώνει, η κατάσταση για όποιον κινείται στην Εθνική Οδό, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ