2015-02-22 20:15:16
Φωτογραφία για Άποψη Αντιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ.: Ήταν σωστή ή όχι η επιχείρηση των αστυνομικών στα Πετράλωνα;
Οι σκηνές της μάχης των αστυνομικών με τους ληστές στα Πετράλωνα στις 17 του μηνα, ήταν αυτες που ώθησαν τον επίτιμο υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ να γραψει λίγες παραινέσεις, με τίτλο επιλογής, "Μια συμβουλή και μόνο τέτοια" "Παρά τα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν την Ελληνική κοινωνία, παρά τα τόσα που έχουν

πλήξει τους άνδρες της ΕΛΑΣ, αυτοί δεν έχουν υποστείλει στο ελάχιστο την δραστηριότητά τους και τους αγώνες τους, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες (φέτος το παράκανε ο χειμώνας) να τρέχουν για την ασφάλεια του φορολογούμενου και δοκιμαζόμενου λόγω της κρίσης Ελληνικού λαού.

Ίσως είναι, τώρα τελευταία η πιο γόνιμη και παραγωγική περίοδος της ΕΛΑΣ. Επιτυχίες η μία μετά την άλλη και όχι επιτυχίες της καθημερινότητας, αλλά επιτυχίες που ενισχύουν την πεποίθηση του Ελληνικού λαού για την ασφάλειά του, τρομοκράτες, λησταί, κλέφτες, ναρκέμποροι και άλλα «λουλούδια» του κοινού ποινικού δικαίου. Πάντα τέτοια και προσοχή όμως στον τρόπο ενεργείας των και προπαντός από τους νέους αστυφύλακες, που λόγω του νεαρού της ηλικίας και του αυθορμητισμού (το αίμα βράζει) παραβλέποντας τους κινδύνους που παραμονεύουν.


Αφορμή για να γράψω τούτες τις «αράδες» πήρα από την προχθεσινή ληστεία στο Σούπερ Μάρκετ στα Πετράλωνα. Η άφιξη στην κλήση ήταν ακαριαία, όμως ο τρόπος ενέργειας όχι ο σωστός, θα μου πει κάποιος «ότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος» και το αποτέλεσμα ήταν καλό. Όμως αγαπητοί συνάδελφοι αυτό το «μπουλούκι» στο σπίτι δεν ήταν σωστό. Είστε νέοι, έχετε μάνα, πατέρα, αδέλφια και πολλοί γυναίκες και παιδιά πίσω σας. Σκεφτήκατε, αν στο σπίτι ήταν κανένα «αγρίμι» Αλβανός με κανένα Καλάσνικοφ, τι θα γινόταν, ευτυχώς που ήσαν Έλληνες και οι κοινοί ποινικοί Έλληνες συνήθως δεν φτάνουν σε τέτοια.

Είπαμε «τέλος καλό όλα καλά» δεν σας χρωστάνε όμως τίποτα οι πατεράδες, οι μανάδες, γυναίκες και παιδιά να τους κρατάτε σε αγωνία.

Εύχομαι τέτοια ενέργεια να ναι η τελευταία, εγώ όμως θα σας ευχηθώ συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες.

Με την ευκαιρία θέλω να αναφερθώ σ’ ένα περιστατικό αστυνομικής βίας «πούδα» στην τηλεόραση σε κάποιο «πολιτισμένο» κράτος της βόρειας Ευρώπης. Ήταν ντροπή για τον πολιτισμό αυτού του κράτους, να βλέπω αστυνομικό να χει συλλάβει εννιάχρονο αγόρι που δεν είχε πληρώσει εισιτήριο και να του χτυπάει το κεφάλι στην άσφαλτο. Αυτή την εικόνα θα την έχω στο νου μου σ’ όλη μου τη ζωή. Θέλω να πω στους Έλληνες φορολογούμενους ότι τέτοια περιστατικά δεν καταγράφονται στην χώρα μας και αν συμβεί κανένα περιστατικό σε καμιά διαδήλωση θα ναι μεμονωμένο, ποτέ περιστατικό όμως με μικρά παιδιά.

Τον Έλληνα γενικά και τον αστυνομικό ιδιαίτερα δεν τον διακρίνει «ρατσισμός» και μη τους φορτώνουν αμαρτίες άλλων.

Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος

Αντιστράτηγος ε.α.

Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ