2015-02-22 21:52:12
Φωτογραφία για Χτύπησε στην Ξάνθη ο παλμός του Καρναβαλιού – Χιλιάδες καρναβαλιστές και 5 άρματα [video]
Στους δρόμους της Ξάνθης ξεχύθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής χιλιάδες καρναβαλιστές από την περιοχή, καθώς... και άλλα μέρη της χώρας, συμμετέχοντας στη μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση.

Συνολικά, 30 πληρώματα και 5 άρματα συγκεντρώθηκαν λίγο πριν από τη 1.00 το μεσημέρι στην δυτική είσοδο της πόλης επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, ξεκινώντας το ξέφρενο ταξίδι τους μέσα στον κεντρικό ιστό της πόλης.

Κατά μήκος της 28ης Οκτωβρίου αλλά και της Βας. Κωνσταντίνου τοποθετήθηκαν κάγκελα πίσω από τα οποία το συγκεντρωμένο πλήθος παρακολουθούσε την παρέλαση, ενώ άρματα και πληρώματα κατευθύνονταν αρχικά προς την Κεντρική Πλατεία της πόλης και στη συνέχεια προς το γήπεδο του ΑΟΞ, όπου κάθε χρόνο στήνεται ένα μεγάλο πάρτι. Χιονάτες, νάνοι, κουρσάροι, ο Ρομπέν των Δασών, μάγοι, πειρατές, ο Αστερίξ, ο Οβελίξ και η παρέα τους ήταν μερικά από τα θέματα που επέλεξαν φέτος οι καρναβαλικοί σύλλογοι, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν να ντυθούν κατά το δοκούν και να ενσωματωθούν στον κορμό των καρναβαλιστών.


Την παρέλαση άνοιξε, όπως κάθε χρόνο, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο οποίος μάλιστα επέλεξε να μασκαρευτεί ελαφρώς και αυτός με τη σειρά του, ενώ ακολουθούσε το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου. Πρόκειται για ένα άρμα 5,5 μέτρων το οποίο κατασκευάστηκε στη Θεσσαλονίκη, ενώ για να καταφέρει να φτάσει στην Κεντρική Πλατεία επιστρατεύτηκε ένα... κοντάρι, το οποίο σήκωνε τον στολισμό και τα καλώδια που βρίσκονταν σε ύψος 5 μέτρων! 

Ακολουθούσαν τα πληρώματα των καρναβαλιστών, τα οποία με το κέφι και τη ζωντάνια τους, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, κατάφεραν να ξεσικώσουν τους πολίτες που έσπευσαν να παρακολουθήσουν από κοντά την παρέλαση. Συνολικά συμμετείχαν 5 άρματα, σε ένα εκ των οποίων βρισκόταν η φετινή Βασίλισσα του Καρναβαλιού, Άξια Ανδρεαδάκη, η οποία μοίραζε χαμόγελα και φιλιά χορεύοντας. Προηγήθηκε ακόμη ένα άρμα που κατασκευάστηκε στην Θεσσαλονίκη, πάνω στο οποίο τοποθετήθηκε ακόμη μια Βασίλισσα, η Βασίλισσα του Γλυκού όπως ονομάστηκε, η οποία πετούσε Ξανθιώτικες καριόκες στους πολίτες και τους καρναβαλιστές.

Από τη μεριά τους οι καρναβαλιστές επιδόθηκαν σε μια σειρά από μουσικοχορευτικά παιχνίδια, ενώ η ΝΕΡΙΤ μαγνητοσκόπησε την φετινή παρέλαση, μιας και την ίδια σχεδόν ώρα μετέδιδε ζωντανά το Καρναβάλι της Πάτρας.

Στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης τοποθετήθηκε ειδική εξέδρα επισήμων, στην οποία κάθονται πολιτικοί και εκπρόσωποι φορέων από την περιοχή, αλλά και αντιπροσωπείες καλεσμένων από άλλους Δήμους της χώρας.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ