2015-02-23 05:41:06
Φωτογραφία για Αυστηρότερες ποινές για τράπεζες που διευκολύνουν τη φοροδιαφυγή εξετάζει η Βρετανία
Νομοσχέδιο το οποίο θα επιτρέπει την ποινική δίωξη των τραπεζών και των... οργανισμών που θα ενθαρρύνουν ή θα διευκολύνουν τη φοροδιαφυγή, σχεδιάζει να καταθέσει η βρετανική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Ντάνι Αλεξάντερ, δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης SwissLeaks.

"Οι οργανισμοί που διεκολύνουν ή ενθαρρύνουν τη φοροδιαφυγή θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν τις ίδιες ποινές με τους φοροδιαφεύγοντες", δήλωσε στο BBC ο Αλεξάντερ που προέρχεται από το Φιλελεύθερο Κόμμα, τον εταίρο των Συντηρητικών στον κυβερνητικό συνασπισμό της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τη naftemporiki.gr, ο υφυπουργός πρότεινε να περιληφθούν τα νέα μέτρα στον προϋπολογισμό που θα καταθέσει η κυβέρνηση στις 18 Μαρτίου, λίγες ημέρες πριν από τη διάλυση του κοινοβουλίου εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαΐου.

"Εάν τα νέα μέτρα δεν μπορέσουν να περάσουν από αυτό το κοινοβούλιο, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα των Φιλελευθέρων-Δημοκρατών για την επόμενη κυβέρνηση" ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις βουλευτικές εκλογές μάλλον κανένα κόμμα, ούτε οι Συντηρικοί, ούτε οι Εργατικοί,δεν θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία που απαιτείται για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να συμμαχήσουν με ένα από τα μικρότερα κόμματα, όπως τους Φιλελεύθερους του Νικ Κλεγκ το ποσοστό των οποίων έχει μειωθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται γύρω στο 8%. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ