2015-02-24 06:12:08
Φωτογραφία για Μαγευτική Καλαμάτα
Η αρχαιότητα και η ιστορία, συμπληρώνονται από την εκπληκτική ομορφιά στο Νοτιοδυτικό κομμάτι της Πελοποννήσου, βρίσκεται η εκπληκτικής ομορφιάς, Μεσσηνία Μεσσηνία! Η κατά τον Παυσανία "Γη Μακαρία". Δυτικά βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος, Νότια από το Μεσσηνιακό κόλπο, Ανατολικά συνορεύει με το Νομό Λακωνίας, Βόρεια με το Ν. Ηλείας και Βορειοανατολικά από το Ν. Αρκαδίας.

Καλώς ήλθες ξένε στη Μεσσηνία, τη φιλόξενη, τη "Γη Μακαρία", όπως την αποκάλεσε ο Παυσανίας,τη φωτεινή αφού ο ήλιος ανατέλλει από το απείρου κάλους βουνό του Ταϋγέτου και φωτίζει το χτες και το σήμερα αυτού του πανέμορφου τόπου, με το καλοκαίρι να κρατά περισσότερο από το κανονικό, με τη καταγάλανη, την πεντακάθαρη και βραβευμένη για την καθαρότητα, θάλασσά της, που απολαμβάνουν Χειμώνα - Καλοκαίρι ντόπιοι και επισκέπτες. Καλώς ήλθες ξένε, στον τόπο που η αρχαιότητα και η ιστορία, συμπληρώνονται από τις φυσικές της ομορφιές.


Περιηγήσου την, θαύμασε τις ομορφιές της, που δένουν και συνδέουν το λαμπρό παρελθόν της και το υπέροχο παρόν της. Η Μεσσηνία σύμφωνα με τις πρόσφατες αρχαιολογικές ενδείξεις μας δείχνουν ότι γεννήθηκε από τον Νηλέα πριν 4500-4700 χρόνια και όπως αναφέρεται ήκμασε περί το 2300 πχ. Άλλη ιστορική αναφορά, λεει ότι οι πρώτοι κάτοικοι ήσαν οι Λέλεγες Βασίλισσα των οποίων ήταν η Μεσσήνη.

Οι κάτοικοι της περιοχής εύρισκαν "τα προς το ζην" από τη θάλασσα. Οι περισσότεροι ήσαν έμποροι και τολμηροί ναυτικοί παρά γεωργοί και κτηνοτρόφοι. Τα 150 περίπου Μυκηναϊκά ευρήματα μαρτυρούν ότι η Μεσσηνία ήκμασε και περί το 1.600 πχ έχοντας μάλιστα πληθυσμό περί τους 80.000 κατοίκους.

Το 1184 συμμετείχε με σημαντική δύναμη στον Τρωικό πόλεμο με ηγέτη το βασιλιά Νέστορα, ένα από τους σημαντικότερους ήρωες της εκστρατείας των Αχαιών εναντίον της Τροίας.

Μετά την επιστροφή των Μεσσηνίων από το πόλεμο της Τροίας, κάποια μεγάλη συμφορά, που δεν είναι γνωστή (σεισμός πόλεμος κλπ) προξένησε χιλιάδες θανάτους, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός να μείνει περί τις 8.000κατοίκους.

Στη Μεσσηνία θα βρει κανείς πολύ μεγάλες και καθαρές παραλίες, που κατ' επανάληψη έχουν βραβευθεί για την καθαριότητά τους, αλλά και γραφικούς κολπίσκους, καταπράσινα ορεινά χωριά, ήπιο κλίμα, ήρεμη φύση, κάστρα, μοναστήρια, εύφορους κάμπους και καταπράσινους λόφους που απλώνονται παντού σ' αυτό το ευλογημένο κομμάτι της Πελοποννήσου. Επίσης μπορεί να δει κάποιος φαράγγια, το υπέροχο βουνό του Ταϋγέτου και πολλές άλλες ομορφιές. Στον μυχό του Μεσσηνιακού κόλπου, η Καλαμάτα, η πρωτεύουσα με την πανέμορφη και τεράστια παραλία της με την υπέροχη βραβευμένη αμμουδιά της και τα νεοκλασικά της σπίτια. Στα Δυτικά της Μεσσηνίας η γλυκιά Κυπαρισσία που ατενίζει το Ιόνιο Πέλαγος. Στο Νοτιοδυτικό άκρο η γραφική Μεθώνη και στο Νοτιοανατολικό άκρο η Κορώνη, που θυμίζει έντονα τις Κυκλαδίτικες πολιτείες.

Ο όρμος του Ναβαρίνου φιλοξενεί την όμορφη Πύλο με επίσης έντονο νησιώτικο χρώμα και τις χαρακτηριστικές καμάρες των κτιρίων της. Τέλος, μπορεί να πάει κανείς στην ορεινή Τριφυλία, στα Βόρεια του Νομού να θαυμάσει το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα. Αξίζει τον κόπο να την περιδιαβείτε όλο το Νομό, αξίζει το κόπο να ανεβείτε στον Ταύγετο, αξίζει το κόπο να επισκεφθείτε τη Μάνη τον τόπο των βράχων, της πέτρας, της θάλασσας και των φαραγγιών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χρωματιστά cupcakes
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χρωματιστά cupcakes
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ