2015-02-25 00:40:08
Φωτογραφία για Η πιο ακριβή σοκολάτα στον κόσμο
Ξεχάστε όσα νομίζατε ότι γνωρίζετε για τη σοκολάτα. Η πιο ακριβή σοκολάτα στον... κόσμο, φτιαγμένη από την καλύτερη ποικιλία κακάο, θα σας στοιχίζει όχι λιγότερα από 260 δολάρια τα 42 γραμμάρια, ενώ για να γευτείτε την απαράμιλλη γεύση και το «εθιστικό» άρωμά της στο… έπακρο, πρέπει να τη φάτε απαραίτητα με ξύλινες λαβίδες.

Ονομάζεται «To'ak», που σε μια αρχαία διάλεκτο του Εκουαδόρ σημαίνει «γη και δέντρο».

Οι δημιουργοί του πανάκριβου αυτού προϊόντος αναφέρουν, ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους η τιμή της To'ak είναι τόσο υψηλή είναι ότι φτιάχνεται από υψηλής ποιότητας κακάο. Η περιεκτικότητά της σε κακάο φτάνει το 81% (το υπόλοιπο είναι ζάχαρη) ενώ απαιτούνται 36 βήματα για να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα.

Οι σπάνιοι κόκκοι κακάο, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, συλλέγονται στις ακτές του Ισημερινού, προτού υποστούν ζύμωση και μετατραπούν σε υγρή σοκολάτα. Στη συνέχεια, η υγρή σοκολάτα δουλεύεται με το χέρι και επιλέγεται ένας κόκκος κακάο, ο οποίος τοποθετείται στο κέντρο της μπάρας. Ο κόκκος θα πρέπει να ταιριάζει τέλεια στο μέγεθος και δε μπορεί να είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος από 7 ή 8 χιλιοστά.


«Είναι η πιο ακριβή, καθαρή, μαύρη σοκολάτα στον κόσμο χωρίς να χρειάζεται άλλα φανταχτερά υλικά, όπως φύλλα χρυσού ή διαμάντια, για να ανεβάσουν την αξία της» σχολίασε ο Carl Schweizer, ένας εκ των συνιδρυτών της παρασκευάστριας εταιρείας.

«Παράγουμε τη σοκολάτα μας στη χώρα προέλευσης του κακάο και παίρνουμε τις πρώτες ύλες από έναν περιορισμένο αριθμό (14) παραγωγών. Το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να συμμετέχουμε και να παρακολουθούμε στο 100% κάθε βήμα της παραγωγής του προϊόντος μας: από τη Γη, στο δέντρο και από τον καρπό στο τελικό προϊόν». Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ