2015-02-25 12:39:06
Φωτογραφία για Πρόταση για είσπραξη χαμένων χρημάτων στο δημόσιο!
Αγαπητό tromaktiko,

δεν είμαι οικονομολόγος άλλα ένας απλός πολίτης που προσπαθώ να τα φέρω βόλτα με... 1300 ευρώ το μήνα έχοντας και 3 μικρά παιδιά, με ότι έξοδα συνεπάγονται και 400 ευρώ ενοίκιο. 

Δεν βαρυγκωμώ όμως και τα φέρνω βόλτα κάθε μήνα Θα με ρωτήσετε πως, μάγος είσαι ?

Δεν είναι αυτός ο λόγος που σας γράφω όμως.

Ο λόγος είναι πως στην παρούσα οικονομική κατάσταση που βιώνουμε σαν έθνος οι Κυβερνώντες μας έχουν μπει ξανά σε έναν φαύλο κύκλο αριθμών αφήνοντας όμως να του διαφύγουν σοβαρές πήγες εσόδων που θα εξασφάλιζαν στον κρατικό Κουμπάρα κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια πολύ άπλα. Και εξηγούμαι.

Έχει κάνεις αναρωτηθεί κάνεις ποσά οχήματα αυτή την στιγμή έχουν παραδώσει πινακίδες απ την αρχή της κρίσης μέχρι και τώρα ? Με έναν πρόχειρο υπολογισμό που έκανα με ανεπίσημα στοιχειά πάντα, περίπου στο 1.000.000 οχήματα με την πλειοψηφία αυτόν μεγάλου κυβισμού.


Αν υποθέσουμε λοιπόν πως το 1/3 αυτόν δηλαδή οι 333.000 έπρεπε να πληρώσουν 660 ευρώ τέλη το κράτος θα εισέπραττε 219.780.000. Τα υπόλοιπα 2/3 αν πλήρωναν 240 ευρώ έπρεπε να πληρώσουν 159.840.000.

Συνολικά δηλαδή 379.320.000 εκατομμύρια ευρώ ρήματα τα οποία ποτέ δεν εισπράχθηκαν άρα χαμένα . Και τώρα το απλό

Τι είναι προτιμότερο? Το κάτι η το τίποτα?

Προτείνω λοιπόν έκπτωση 50 % επί της αρχικής τιμής των τελών και σίγουρα οι ποιο πολύ θα τρέξουν για να πάρουν τις πινακίδες ους Άρα με ένα όχι και τόσο αισιόδοξο σενάριο 100.000.000. ευρώ στα ταμία και άμεσα μάλιστα και από ανέλπιστο πηγή. Ακόμα μπορείτε να το κάνετε και ποιο δελεαστικό του τύπου ότι μετά από ένα μήνα θα μειώνεται η έκπτωση κατά 5% η 10 % ώστε να τρέξουν ποιο γρήγορα και πιο πολλοί.

Με ένα τέτοιου τύπου μετρό όμως θα έρθουν έσοδα και από άλλες πήγες όπως καύσιμα κι ΦΠΑ από εταιρίες - υπηρεσίες που είναι σχετιζόμενες με αυτά (ασφαλιστικές εταιρίες , ΚΤΕΟ συνεργεία, ανταλλακτικά κτλ. )

Το ξέρω πως πολλοί θα πείτε ότι εμείς κορόιδα είμαστε που τα πληρώσαμε κανονικά ? Και εγώ σε αυτήν κατηγορία είμαι όμως και α πλήρωσα αλλά την παρούσα φάση πρέπει ν αφήσουμε στην άκρη το εγώ και να σκέφτεστε το εμείς.

Αυτή είναι μια εναλλακτική πρόταση που ελπίζω κάποιοι από εσάς να την διαβάσετε κι να την σκεφτείτε λίγο

Yπάρχουν φυσικά και άλλες έξι τέτοιου είδους δράσεις που μπορεί το κράτος να εισπράξει χρήματα σε νεκρό χρόνο, ανέλπιστα , βοηθώντας ταυτόχρονα τον Έλληνα πολίτη και χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ