2015-02-25 14:54:41
Φωτογραφία για Αληθινές ιστορίες επιβατών του ΟΑΣΘ
Βλάβες οχημάτων, λεωφορεία που προσπερνούν τις στάσεις χωρίς να σταματήσουν, οδηγοί που καπνίζουν και μιλούν στο τηλέφωνο, αλλά και λιποθυμίες είναι μερικές μόνο από τις εμπειρίες των επιβατών του ΟΑΣΘ, όπως αποτυπώθηκαν στην έρευνα που διενήργησε πρόσφατα το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών.

Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην υπερφόρτωση και τη μείωση των δρομολογίων, ενώ στο στόχαστρο μπήκαν οι συμπεριφορές οδηγών, καθώς και η κατάσταση των οχημάτων, που παρουσιάζουν συχνά βλάβες. Τα αριθμητικά στοιχεία της έρευνας παρουσιαστηκαν τον προηγούμενο μήνα (δείτε εδώ) και το thestival παρουσιάζει σήμερα ορισμένες ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Στις χαρακτηριστικές απαντήσεις των ερωτηθέντων που ακολουθούν, μπορεί κανείς να διαπιστώσει την αγανάκτισή τους σχετικά με τα όσα περνούν καθημερινά χρησιμοποιώντας λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να καταγράψουν ελεύθερα ποια κατά τη γνώμη τους είναι τα κυριότερα προβλήματα στις γραμμές δρομολογίων που χρησιμοποιούν και ιδού μερικές από τις απαντήσεις:


«Το 52 το χρησιμοποιούν κυρίως φοιτητές και από τότε που έχουν μειωθεί τα λεωφορεία γίνεται πανικός, και μέσα στο λεωφορείο ήδη μου έχει τύχει να λιποθυμήσουν δύο κοπέλες. Είμαστε σαν στοιβαγμένα ζώα».

«Πριν 3 περίπου εβδομάδες αφού είδα ότι το λεωφορείο γραμμής Νο. 7 θα έφτανε στη στάση σε 18 λεπτά αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω το 6 και να περπατήσω λίγο παραπάνω. Αφού έσβησε η μηχανή του λεωφορείου Νο.6 δύο φορές, στην τρίτη φορά όλοι οι επιβάτες κατέβηκαν αναγκαστικά στη στάση Γέφυρα διότι το λεωφορείο (που ήταν μάλιστα και από τα καινούρια οχήματα) δεν μπορούσε να εκτελέσει το δρομολόγιο. Δυστυχώς αυτό δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο για τα οχήματα του ΟΑΣΘ και μου έχει ξανασυμβεί.

«Στις αρχές Νοεμβρίου ήθελα να αγοράσω τριμηνιαία κάρτα αλλά όπως με ενημέρωσαν στο ειδικό περίπτερο του ΟΑΣΘ στην Αγγελάκη δεν εκδίδουν τριμηνιαίες πριν τον ιανουάριο διότι 'ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ ΈΤΟΣ'. Να σημειώσω ότι η τριμηνιαία κάρτα έχει μια σχετική έκπτωση σε σχέση με την μηνιαία και γι αυτό το λόγο απαίτησα αντίστοιχη έκπτωση στη μηνιαία του Νοεμβρίου αφού δεν εκδίδουν 3μηνιαία (εννοείται πως έχασα απλά τον καιρό μου). Στο σημείο αυτό να τονίσω κιόλας ότι η μηνιαία κάρτα αφορά το διάστημα 1-30 άρα αν κάποιος αγοράσει μηνιαία 15 του μήνα πρακτικά πληρώνει 15 μέρες σαν να είναι 30!! 3) Πάρα πολλές φορές λόγω πορείας ή ότιδήποτε τα λεωφορεία αλλάζουν εντελως διαδρομή χωρίς καμία ενημέρωση και η αλλαγή αυτή συνήθως διαρκεί όλη τη βάρδια! 4) Τα τελευταία λεωφορεία πάρα πολλές φορές περνούν νωρίτερα κάνοντας τρελή κούρσα (χαρακτηριστική γραμμή Νο. 5 μέτα τις 10 το βράδυ) με αποτέλεσμα να μαζεύεται κόσμος στις στάσεις και να περιμένουν μάταια να περάσει λεωφορείο! Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι γενικά στα λεωφορεία λόγω μείωσης δρομολογίων επικρατούν τριτοκοσμικές καταστάσεις και η υπερφόρτωση τους απο επιβάτες που δεν έχουν άλλη επιλογή καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη την χρήση των λεωφορείων σε περίπτωση ατυχήματος».

«Απειρες φορές μου έχει τύχει να χαλάσει το λεωφορείο και να διακοπεί το δρομολόγιο χωρίς να έχει έρθει άλλο όχημα για να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό. 2. Εχει μειωθεί κατά πολύ η συχνότητα των δρομολογίων με αποτέλεσμα να μην χωράνε όλοι οι επιβάτες για να μπουν στο λεωφορείο. Ειδικά στην γραμμή του 34, το λεωφορείο δεν σταματάει σε κάποιες στάσεις λόγω συνωστισμού. 4. Οι οδηγοί στο τέρμα δεν περιμένουν τους επιβάτες και ενώ κάποιοι επιβάτες φτάνουν την στιγμή που το λεωφορείο σταματάει, το λεωφορείο αναχωρεί αδιαφορώντας για τους επιβάτες που θέλουν να μπουν στο λεωφορειο. 5. Το σύστημα τηλεματικής δεν λειτουργεί ορθά: Η ώρα άφιξης σε 1 συγκεκριμένη στάση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 6. Τα παράθυρα στα καινούρια οχήματα δεν ανοίγουν!»

« Μείωση συχνότητας δρομολογίων των βραδινών δρομολογίων των λεωφορείων 21,32 με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος συνωστισμός στο τελευταίο δρομολόγιο. 2. Θα έπρεπε να υπάρχουν λεωφορεία τουλάχιστον μέχρι τη 01.00 και προς τα δυτικά. 2. Δεν έρχονται στην ώρα τους τα λεωφορεία. 3. Κακή συμπεριφορά οδηγού-2 φορές έχει τύχει να μας κατεβάσει ο οδηγός χωρίς δικαιολογία σε μια στάση και να φύγει».

«Χαλασμένα λεωφορεία των οποίων τα δρομολόγια παραλείπονται. Περιστατικό όπου το 52 χάλασε αρκετά μέτρα πριν την έξοδο για Σίνδο και ο οδηγός μας είπε να συνεχίσουμε με τα πόδια όταν από δίπλα περνούσαν νταλίκες με μεγάλη ταχύτητα!!!»

«1.-ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΔΗΓΟΥ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2.-ΟΔΗΓΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΤΥΠΗΘΗΚΕ ΚΟΥΔΟΥΝΙ.»

«H μείωση της συχνότητας δρομολογίων , με αποτέλεσμα την υπερφόρτωση, ειναι το κυριότερο προβλημα στις γραμμες 8,5,6,3 που είναι οι γραμμές που χρησιμοποιώ. Επίσης σημαντικό ειναι να παραταθεί η ώρα των τελευταίων δρομολογίων στις γραμμες 5,6, 33 αν όχι σε όλες τουλαχιστον σε μια από αυτές, που εξυπηρετούν την Νέα παραλία». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ