2015-02-25 19:51:32
Φωτογραφία για Πληρωμή δόσης ρύθμισης ΟΑΕΕ – Ο Απόλυτος Παραλογισμός
Αγαπητό Tromaktiko,

Το έμαθα σήμερα το πρωί και αν δεν έπαιρνα η ίδια στον ΟΑΕΕ, να μου το πει η... διευθύντρια με το ίδιο της το στόμα, πραγματικά δε θα το πίστευα!

Συναντήθηκα με ένα φίλο, στον οποίο έχει γίνει δέσμευση λογαριασμών από την εφορία, για παλιές οφειλές, από παλιά εταιρεία, την οποία έκλεισε με το νόμο που είχε ψηφιστεί τώρα τελευταία.

Για το ποσό αυτό, έκανε ρύθμιση πριν λίγες μέρες, αλλά για να γίνει αποδέσμευση των λογαριασμών πρέπει να πληρώσει τις μισές δόσεις.

Οι λογαριασμοί του λοιπόν είναι δεσμευμένοι και θα είναι ακόμα για πολύ καιρό! Μόλις μπουν χρήματα, δεσμεύονται υπέρ της εφορίας.

Με την ευκαιρία της ευνοϊκής ρύθμισης, ήθελε να ρυθμίσει και κάποιες οφειλές που είχε και στον ΟΑΕΕ. Έκανε λοιπόν τη ρύθμιση, του έδωσαν μία εντολή πληρωμής η οποία γράφει πως πληρώνεται σε ΕΛΤΑ και ΤΡΑΠΕΖΕΣ, κανένας όμως από τους δύο δεν ήθελε να εισπράξει τα χρήματα, γιατί οι δόσεις λέει πρέπει να πληρώνονται με Πάγια Εντολή από Τραπεζικό Λογαριασμό!


Τελικά, μετά από πολύ κόπο και μετά απο 3 ταμεία τραπεζών και ΕΛΤΑ κατάφερε να πληρώσει την πρώτη δόση της ρύθμισης αλλά με τις επόμενες τι γίνετε;

Δε μπορεί να δηλώσει δικό του λογαριασμό, γιατί μόλις μπουν τα χρήματα θα τα εισπράξει η εφορία, μου ζήτησε λοιπόν να του δώσω το δικό μου λογαριασμό. Εγώ να τον δώσω, αλλά αν κάποια στιγμή δεν έχει χρήματα και δεν μπορεί να πληρώσει δόση, θα εισπράξουν από τα λίγα, δικά μου χρήματα, που έχω εγώ για να περάσω το μήνα;

Ακούγετε σε κανένα λογικό αυτό; Όταν ρώτησα τη διευθύντρια του ΟΑΕΕ, μου είπε με απόλυτο ύφος πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος! Η πρότασή της ήταν να βρει κάποιου γνωστού το λογαριασμό! Αν είναι δυνατόν!

Θέλει να κάνει ρύθμιση, θέλει να δώσει χρήματα αλλά δεν θέλουν να τα πάρουν; Μήπως τελικά κάνουν έτσι τις ρυθμίσεις, ώστε να μην μπορούν να ενταχθούν όλοι; Αυτός που έγραφε τη ρύθμιση δε σκέφτηκε αυτή την πιθανότητα;

Γιατί να μην μπορείς πληρώσεις τις δόσεις με τραπεζική επιταγή όπως στο ΙΚΑ; ή μέσω web banking όπως σε όλες τις περιπτώσεις της εφορίας; Ή σε τράπεζα ή σε ΕΛΤΑ; Τόσοι τρόποι υπάρχουν!

Τι πρέπει δηλαδή να κάνει;

Μήπως πρέπει να εξεταστεί από την αρχή όλος ο νόμος σχετικά με τις ρυθμίσεις; Αν θέλουν δηλαδή να πάρουν χρήματα... γιατί αρχίζω να πιστεύω πως δε θέλουν να πάρουν!

Αναγνώστρια

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στοΤΗΛΈΦΩΝΟ 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ