2015-02-26 12:01:06
Φωτογραφία για ΣΟΪΜΠΛΕ: «Ο Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Νέο σκληρό μήνυμα για την Ελλάδα φέρεται να έστειλε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε συγκέντρωση των συντηρητικών βουλευτών των CDU/CSU, εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Μπούντεσταγκ για την έγκριση της παράτασης της δανειακής σύμβασης. Βουλευτές που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας είπαν ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης «θέτει σε δοκιμασία την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων» με συνεντεύξεις στις οποίες επαναφέρει τη συζήτηση για κούρεμα χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σόιμπλε διεμήνυσε ότι η παράταση της δανειακής σύμβασης μπορεί να ανακληθεί, εάν η χώρα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών των CDU/CSU ψήφισαν σήμερα, σε μία προκαταρκτική ψηφοφορία, υπέρ της παράτασης της δανειακής σύμβασης, με εξαίρεση 22 βουλευτές που αντιτάχθηκαν και τρεις που απείχαν. Την Κ.Ο. των συντηρητικών της Μέρκελ απαρτίζουν συνολικά 311 βουλευτές.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού, ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της παράτασης.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ