2015-02-26 15:30:05
Φωτογραφία για Παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο Υπουργείο Άμυνας για το θέμα των μεταθέσεων στο 6μηνο παραμεθορίου
Δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος ώστε γρήγορα να βγουν οι μεταθέσεις Από το πρωί έχει κυριολεκτικά σπάσει το τηλέφωνο της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από οργισμένους φαντάρους και γονείς που ζητούν πληροφορίες και εκφράζουν την αγανάκτηση τους για τον εμπαιγμό τους από τις Υπηρεσίες του ΓΕΣ.

Πιο συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι που έχουν ολοκληρώσει ένα 6μηνο παραμονής στην παραμεθόριο και μάλιστα στις πιο απόμακρες μονάδες, περιμένουν τη μετάθεση τους.

Ο νόμος προβλέπει την υποχρεωτική παραμονή για ένα 6μηνο στα σύνορα και μετά, ανάλογα τα μόρια που συγκεντρώνει κανείς από το βαθμό δυσκολίας της μονάδας –μια ευνοϊκή ρύθμιση που τιμά το επιτελείο του τότε ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη- μετακινείσαι σε στρατόπεδο πλησίον του τόπου καταγωγής σου.

 Όμως οι μεταθέσεις, με ευθύνη του ΓΕΣ, δεν έχουν βγει.

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας δύο παραμέτρων: αφενός, γιατί ο νέος ΥΕΘΑ Π.Καμμένος σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε την πρόθεση της νέας πολιτικής ηγεσίας  για αύξηση της παραμονής όλων των στρατιωτών στη παραμεθόριο για ένα 7μηνο, που πρακτικά σημαίνει απόλυση από τα σύνορα
. Όμως σχετικός νέος νόμος-προεδρικό διάταγμα-διαταγή δεν υπάρχει και όπως όλοι γνωρίζουν, ο υφιστάμενος νόμος δε μπορεί να αντικατασταθεί από υπουργικές δηλώσεις. Αφετέρου, και καθώς πλησιάζουν οι Κρίσεις των Αρχηγών των Επιτελείων και των Στρατιωτικών, καταλαβαίνουν όλοι τι κατάσταση επικρατεί σε όλα τα κλιμάκια της ιεραρχίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ φαντάροι και γονείς καλούν, μετά από υπόδειξη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, στην αρμόδια υπηρεσία του ΓΕΣ –Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας (ΔΟΘ)- για να λάβουν την σωστή πληροφόρηση που οφείλεται να τους δοθεί υπηρεσιακά, οι υπεύθυνοι δηλώνουν αναρμόδιοι να απαντήσουν και τους ζητούν να απευθυνθούν στην Στρατολογία.

Δηλαδή, εμπαίζουν συστηματικά στρατιώτες και γονείς, αρνούμενοι να αναλάβουν την ευθύνη της αναγκαίας και απαραίτητης ενημέρωσης, που αποτελεί αντικείμενο της υπηρεσίας τους.  

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ επικοινώνησαν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, στην οποία γνωστοποίησαν το πρόβλημα, το οποίο έδειξε να κατανοεί.

Εμείς περιμένουμε να υλοποιηθεί η δέσμευση επίλυσης του προβλήματος που ουσιαστικά χωρίς κανένα λόγο δημιουργήθηκε, ώστε να σταματήσουν να ταλαιπωρούν τους φαντάρους.

Οι οποίοι 6 μήνες τώρα έχουν γνωρίσει καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει υποχρεωτική στράτευση.

Ευχόμαστε στους συναδέλφους καλή συνέχεια και σύντομα καλή Απόλυση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ