2015-02-26 18:17:03
Φωτογραφία για ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ
Οι επιστήμονες που συνεργάζονται με την Ακαδημία του Ολυμπιακού απάντησαν σε σημαντικά ερωτήματα των γονέων που παραβρέθηκαν στο σεμινάριο.

Ο ρόλος των γονέων στην διαμόρφωση του χαρακτήρα αλλά και στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στο Σεμινάριο Αθλητικής Ψυχολογίας και Διατροφής που οργάνωσε η Ακαδημία του Ολυμπιακού το απόγευμα της Τετάρτης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου. Ο Ολυμπιακός συνεχίζοντας τα επιμορφωτικά Σεμινάρια του σ’ όλη την Αττική «επισκέφτηκε» τον Ασπρόπυργο όπου λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες Σχολή Ποδοσφαίρου και οι επιστημονικοί συνεργάτες του ενημέρωσαν γονείς και παιδιά για όσα τους απασχολούν.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Αθλητικός Ψυχολόγος κ. Γιάννης Ζαρώτης και η Διατροφολόγος κα Διονυσία Αργυροπούλου. Οι δυο ομιλητές «καθήλωσαν» τους γονείς οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν πολλά χρήσιμα πράγματα για τα παιδιά τους που ξεκινούν να παίζουν ποδόσφαιρο στον Ασπρόπυργο
. Η κα Αργυροπούλου μεταξύ άλλων μίλησε για την σημασία των πέντε γευμάτων την ημέρα για το παιδί ενώ επεσήμανε ότι πρότυπα για τα παιδιά είναι οι γονείς. «Ότι και να πούμε στα παιδιά αυτά θα κάνουν αυτό που θα πράξει ο γονέας. Τα παιδιά σας μιμούνται και ότι τρώτε θα τρώνε. Γι’ αυτό θέλει μεγάλη προσοχή αυτό το κομμάτι από εσάς τους γονείς», ανέφερε στην ομιλία της η κα Αργυροπούλου.

Ο κ. Ζαρώτης από την πλευρά του έδωσε στους γονείς να καταλάβουν πως πρέπει να είναι διακριτικά δίπλα στα παιδιά τους και να τ’ αφήνουν να παίρνουν πρωτοβουλίες.Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα συνήθη λάθη των γονέων τα οποία δεν μπορούν ν' αντιληφθούν εύκολα. Καίριες παρεμβάσεις στη συζήτηση πραγματοποίησε ο Επικεφαλής του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Νάνος ο οποίος μετέφερε στους γονείς τις εμπειρίες του από τους αγώνες των τμημάτων υποδομής που έχει παρακολουθήσει. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και οι γονείς ζήτησαν μεταξύ άλλων να υπάρξει εκ νέου ενημέρωση από τον Ολυμπιακό πάνω σε φλέγοντα θέματα που έχουν να κάνουν με την διαπαιδαγώγηση των μικρών αθλητών σε όλα τα επίπεδα.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το iPhone 6S θα έχει 2GB μνήμη RAM
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το iPhone 6S θα έχει 2GB μνήμη RAM
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ