2015-02-26 21:00:07
Φωτογραφία για Αναβολή στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Χωρίς αγώνες το Σαββατοκύριακο
Σε δραστικές αποφάσεις προχωράει η πολιτεία σε ό,τι αφορά τη βία στα ελληνικά γήπεδα μετά και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ειδικά μετά τα όσα εξωαγωνιστικά έγιναν στο παιχνίδι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στη Λεωφόρο.

Η κυβέρνηση βάζει τέλος στα άσχημα αυτά φαινόμενα και προειδοποιεί όλους τους εμπλεκομένους στον χώρο του ποδοσφαίρου ότι υπάρχουν νόμοι στη χώρα και αυτοί θα τηρηθούν στο ακέραιο προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των φιλάθλων καθώς και η ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Η χθεσινή απόφαση για την αναστολή των αγώνων της Super League για μία αγωνιστική, το προσεχές Σαββατοκύριακο, αποτελεί το πρώτο σαφές σήμα που δίνει η κυβέρνηση και αναμένονται και άλλες πρωτοβουλίες για να σταματήσει το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα.

H αναβολή όλων των αγώνων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα θα ισχύσει έως ότου επιβεβαιωθεί η πρόθεση των ομάδων να τηρήσουν τις σχετικές δεσμεύσεις ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, εξηγώντας ότι την επόμενη Τετάρτη θα επανεξεταστεί η συνέχιση του πρωταθλήματος του Σαββατοκύριακου (7-8 Μαρτίου).


Οι ομάδες από την μεριά τους, άλλες διαφωνούν με το «λουκέτο» στο πρωτάθλημα κι άλλες όχι. Κατά της διακοπής τάσσεται ο Ολυμπιακός, θετικά την αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός.

Τσίπρας: Δραστικές αποφάσεις

Ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με τον Σταύρο Κοντονή χθες, εξήγησε μεταξύ άλλων ότι «τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα» λέγοντας πως «πρέπει να παρθούν δραστικές αποφάσεις και να συμμορφωθούμε με το ισχύον πλαίσιο».

Στ. Κοντονής: Υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατο να γίνουν αγώνες την Κυριακή

«Υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατο να γίνουν αγώνες την Κυριακή» ανακοίνωσε αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο υφυπουργός Αθλητισμού ενώ κρίσιμη είναι κατόπιν αυτών η συνάντηση που θα έχει ο κ. Κοντονής με τις διοργανώτριες Αρχές την προσεχή Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία η κυβέρνηση θα σταθμίσει εάν έχουν γίνει βήματα στην κατεύθυνση της επίλυσης του ζητήματος. Για την απόφασή της θα ληφθούν υπόψη και νέες επικαιροποιημένες εισηγήσεις από την ΕΛΑΣ και τη ΔΕΑΒ.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να παταχθεί η βία στα γήπεδα είναι οριστική και αμετάκλητη. Η απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα τα οποία μας προσβάλλουν όλους και προσβάλλουν και τον πολιτισμό μας είναι οριστική. Απευθυνόμαστε προς όλους όσους εμπλέκονται στα θέματα του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου και λέμε ότι η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη, δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω σε όσα ήδη έχει εξαγγείλει. Απευθυνόμαστε σε όλους και λέμε ότι επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία αναπτύσσονται κατά τον απαράδεκτο τρόπο που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στο χώρο του αθλητισμού είναι αδιανόητο να τα ανεχθούμε γιατί στρέφονται κατά του αθλητισμού και κατά των φιλάθλων και των εργαζομένων στον αθλητισμό» δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο κ. Κοντονής ενημέρωσε ότι έχει στα χέρια του τις εισηγήσεις της ΕΛΑΣ και της ΔΕΑΒ σχετικά με το έκρυθμο της κατάστασης. «Αντιλαμβάνεστε ότι όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες, ιδίως όσα συνέβησαν στον αγώνα της Λ. Αλεξάνδρας, όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό, αλλά και όλα όσα έγιναν στη συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα. Πιστεύω ότι ο καθένας που αγαπάει τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει για τον οπαδό μιας ομάδας να βλέπει κορυφαίους παράγοντες, όχι απλά να διαπληκτίζονται αλλά να βιαιοπραγεί ο ένας εναντίον του άλλου. Υπό αυτή την έννοια και κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή» είπε ο υφυπουργός.

Ήδη στη συνάντηση που είχε με τις διοργανώτριες Αρχές ο υφυπουργός τόνισε ότι «είναι ανάγκη επιτέλους να εφαρμοστεί ο νόμος» και όσα προβλέπονται τόσο για τις λέσχες των φιλάθλων όσο και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Την άλλη Τετάρτη η κυβέρνηση, με εντολή του πρωθυπουργού, θα αναλάβει την πρωτοβουλία να ξανασυναντηθεί με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών Αρχών. «Να δούμε τι έχουν πραγματοποιήσει από όσα έχουν υποσχεθεί και σε περίπτωση που διαμορφώνεται η ίδια κατάσταση και υπάρχουν εισηγήσεις πάλι από την ΕΛΑΣ και τη ΔΕΑΒ, εκ νέου δεν θα γίνουν αγώνες και την μεθεπόμενη Κυριακή», όπως δήλωσε ο υφυπουργός, ο οποίος προειδοποίησε: «Ελπίζω και εύχομαι όσα συζητήσαμε σήμερα με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών Αρχών να υλοποιηθούν και να ξέρουν οι πάντες ιδίως οι φίλαθλοι που αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό ότι η κυβέρνηση όσα έχει πει θα τα πραγματοποιήσει.

Που σημαίνει ότι θα πάρουμε σε εύλογο χρόνο όλα εκείνα τα νομοθετικά μέτρα για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η βία. Θέλω να πω, απευθυνόμενος σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες ότι αυτή τη στιγμή το νομοθετικό πλαίσιο παρέμβασης της Κυβέρνησης σε τόσο σοβαρά ζητήματα είναι απολύτως σαθρό και θα έλεγε κανείς σχεδόν ανύπαρκτο. Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο θα ενισχύσουμε με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λύνουν το πρόβλημα μια δια παντός. Εύχομαι αυτά που συνιστούν σήμερα πρόβλημα να γίνουν αρχή της λύσης και γι΄ αυτό χρειάζεται η ενεργητική συμπαράσταση όσων διακηρύσσουν ότι συμφωνούν με την κυβέρνηση».

Ο υφυπουργός ενημέρωσε ότι ήδη έχει μιλήσει με τον υπουργό Δικαιοσύνης. «Ζητάμε την επιτάχυνση όλων των δικών που αφορούν τα θέματα του αθλητισμού διότι είναι αδιανόητο να φέρονται άνθρωποι ως κατηγορούμενοι για μακρό χρονικό διάστημα, να γίνονται συζητήσεις στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα με δικογραφίες οι οποίες παρανόμως βρίσκονται στα χέρια δημοσιογράφων και είναι όνειδος για το νομικό μας πολιτισμό άνθρωποι οι οποίοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας να λασπώνονται και να δημιουργείται τέτοιο κλίμα. Πέραν αυτού είναι σημαντικό να γίνει γρήγορη εκκαθάριση για να μην υπάρχουν σκιές και συμπεριφορές που βασίζονται σε κάτι που μπορεί να αποδειχθεί αναληθές» δήλωσε ο κ. Κοντονής.

Διαφωνεί ο Ολυμπιακός με το «λουκέτο» στο πρωτάθλημα

Δυσαρέσκεια προκάλεσε στον Ολυμπιακό η απόφαση διακοπής των πρωταθλημάτων. Μέλη της ερυθρόλευκης ΠΑΕ έλεγαν χαρακτηριστικά ότι «αντί να μπει λουκέτο στο γήπεδο της Λεωφόρου για τα αίσχη της Κυριακής, αποφασίζουν να βάλουν λουκέτο στο πρωτάθλημά μας».

Παναθηναϊκός: Ελπίζουμε να καθαρίσει το ποδόσφαιρο

Με θετικό μάτι είδε ο Παναθηναϊκός τη διακοπή. Απ’ το τριφύλλι αναφέρουν πως μπορεί αγωνιστικά αυτή η εξέλιξη να μην ευνοεί ωστόσο δεν θα μπορούσαν να μην ταχθούν υπέρ της απόφασης του Υφυπουργού. «Πάγια θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Ελπίζουμε η πολιτεία να μπορέσει αυτή τη φορά να ολοκληρώσει το έργο της» υποστηρίζουν οι πράσινοι.

ΠΑΟΚ: Φτωχοί οι στόχοι της διακοπής

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε θέση για την απόφαση της Πολιτείας να διακόψει το πρωτάθλημα της Super League υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχουν ξεκάθαρα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας. «Ενώ συμφωνούμε στο ότι η Πολιτεία κινείται στη σωστή κατεύθυνση θέλοντας επιτέλους να παρέμβει, βρίσκουμε πολύ "φτωχούς" τους στόχους της διακοπής, όπως τουλάχιστον έχουν εκφραστεί. Στην ουσία ζητήθηκε να προετοιμαστούμε "τεχνικά" για τα επόμενα ενδεχόμενα κρούσματα βίας, αλλά όχι ξεκάθαρα να καταπολεμήσουμε τα βασικά αίτια που προκαλούν την γηπεδική βία», ανέφεραν στελέχη του «Δικεφάλου» του Βορρά.

Πηγή: Real
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ