2015-02-27 13:27:02
Φωτογραφία για Ο ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ... ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ ΜΑΛΑΓΑ
Ο πρώην παίκτης της Μανρέσα και νυν του ΠΑΟΚ τονίζει πως οι Ανδαλουσιανοί στηρίζονται στις... ορέξεις του Ουρουγουανού γκαρντ.

«Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στη ρακέτα από τον Βάσκεθ» υποστηρίζει ο Ελληνας φόργουορντ.

Γνωρίζει καλά τη Μάλαγα καθώς την έχει αντιμετωπίσει στην ισπανική ACB όταν αγωνιζόταν με τα χρώματα της Μανρέσα. Ο λόγος για τον Δημήτρη Χαριτόπουλο, ο οποίος σκιαγράφησε τους Ανδαλουσιανούς στον «Γαύρο» και έδωσε... πληροφορίες για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του Πλάθα.

Ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ αρχικά τόνισε για την αυριανή αντίπαλο του Ολυμπιακού: «Η Μάλαγα αρέσκεται να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο, και δεν είναι μία ομάδα που θέλει να επιδιώξει τις επαφές. Σε μεγάλο βαθμό τα πάντα ξεκινούν από τις ορέξεις του Γκρέιντζερ. Εξαρτάται πολύ από τον Ουρουγουανό η Μάλαγα, που μπορεί με τον τρόπο του να ανοίξει τις κλειστές άμυνες και να δημιουργήσει ρήγματα. Οι Ισπανοί δύσκολα βρίσκουν λύσεις στο ποστ παιχνίδι και τα πάντα ξεκινούν από την περιφέρειά τους».


Πολλές απορίες έχουν συγκεντρωθεί αναφορικά αν μπορούν οι Ισπανοί λόγω του τρόπου παιχνιδιού τους να κάνουν τη ζημιά στο ΣΕΦ. Ο Χαριτόπουλος ήταν ξεκάθαρος επί του τούτου λέγοντας: «Η Μάλαγα γενικότερα δεν είναι ομάδα που διακρίνεται για τη σταθερότητά της. Στην καλή της μέρα μπορεί να σου κάνει τη ζημιά, όμως πιστεύω ότι δεν έχει ελπίδες απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό και έτσι όπως παίζει στο ΣΕΦ. Εχει το μομέντουμ και καλείται να το δείξει την Παρασκευή στο παρκέ».

Τι συμβαίνει όμως στη ρακέτα των Ανδαλουσιανών;

«Πέρα από τον Βάσκεθ που τελειώνει καλά τις φάσεις κάτω από το καλάθι, δεν υπάρχει κάποιος άλλος παίκτης που να προκαλεί πρόβλημα στη ρακέτα» υποστήριξε στον «ΓΑΥΡΟ» ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ για τη Μάλαγα για να συνεχίσει: «Είναι ομάδα που εξαρτάται από τους περιφερειακούς της παίκτες και μόνο από αυτούς οι ψηλοί μπαίνουν στο παιχνίδι της».

Τέλος, ο Χαριτόπουλος έδωσε το δικό του στίγμα αναφορικά με το που στηρίζει ο Πλάθα το παιχνίδι του λέγοντας:

«Οι πλέι μέικερ λοιπόν είναι αυτοί που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Εχει βέβαια πολύ καλούς σουτέρ όπως ο Βασιλειάδης που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά, αλλά το κλειδί είναι οι κοντοί.

Η Μάλαγα θέλει να τρέξει και να επωφεληθεί τα καλά τελειώματα του Βάσκεθ. Εάν δεν τους βγει αυτό κοιτούν το ένας εναντίον ενός του Κουζμίνσκας που ποστάρει τον αντίπαλό του. Πάντως πιστεύω πως με την καλή του άμυνα ο Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα. Δεν έχει ελπίδες αυτή η Μάλαγα στο ΣΕΦ».

«Μεγάλη “παγίδα” για τη Μάλαγα η πρωτιά στην ACB»

Η Μάλαγα φέτος είναι πρώτη στην ACB και έχει τρελάνει τον κόσμο με τις εμφανίσεις της. Από την άλλη, στο Top 16 έχει μόλις μία νίκη στα εφτά ματς που έχει δώσει. Ο Χαριτόπουλος σχολίασε επί του συγκεκριμένου θέματος: «Εδώ είναι μία… παγίδα που υπάρχει στην ACB. Οπως σου είπα, η Μάλαγα είναι μία κλασική ισπανική ομάδα που αρέσκεται να τρέχει. Στην Ισπανία, λοιπόν, είναι τέτοιος ο ρυθμός που οι ομάδες που έχουν γρήγορα γκαρντ επωφελούνται. Βασίζονται στα γκαρντ στην ACB με τη Μάλαγα να έχει αβαντάζ απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες και για αυτό το συγκρότημα του Πλάθα είναι πρώτο.

Στην Ευρωλίγκα όμως υπάρχουν χώρες που στηρίζουν το παιχνίδι τους στην επαφή, κάτι που το κάνουν σε μεγάλο βαθμό οι ομάδες από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Ρωσία. Οπως δηλαδή και ο Ολυμπιακός.

Παίζει με την επαφή και όχι μόνο «run ‘n’ gun» που παίζει η Μάλαγα. Σε αυτήν την… παγίδα λοιπόν η Μάλαγα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Εάν πιεστεί και της κοπεί η επίθεση έχει πρόβλημα. Αυτό είναι και το μεγάλο ατού και του Ολυμπιακού. Η δυνατή του άμυνα που ήταν και ο λόγος που νίκησε τη Μάλαγα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Το είδαμε όλοι εξάλλου».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ