2023-10-21 08:34:13
Φωτογραφία για Η αόρατη απειλή: Ειδικός προειδοποιεί για 4 λέξεις χωρίς κλικ στο διαδίκτυο



 Εκτός από αυτές τις συμβουλές, αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιείται πλέον από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου για την εξατομίκευση των απάτης phishing, καθιστώντας τις πιο πειστικές και στοχευμένες.

Στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο της κυβερνοασφάλειας, η επαγρύπνηση είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της ψηφιακής ζωής και των περιουσιακών σας στοιχείων. Ένας εμπειρογνώμονας της McAfee στον τομέα της κυβερνοασφάλειας έχει επισημάνει τέσσερις κρίσιμες λέξεις που οι χρήστες πρέπει να αποφεύγουν να κάνουν κλικ για να αποτρέψουν πιθανή τραπεζική απάτη και κλοπή ταυτότητας.

Αναξιόπιστες λήψεις (Untrusted Downloads): Ο εμπειρογνώμονας συμβουλεύει να μην κατεβάζετε αρχεία από μη αξιόπιστες πηγές, όπως τα torrents, τα οποία μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα.Αναδυόμενες προειδοποιήσεις (Pop-up Warnings): Τα αναδυόμενα παράθυρα είναι το ίδιο επικίνδυνα όπως πάντα και οι χρήστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν κάνουν κλικ σε επιλογές όπως «Συμφωνώ», «OK», «Όχι» ή «Ναι» σε αναδυόμενα παράθυρα
. Το κλικ σε αυτές τις λέξεις μπορεί να προκαλέσει αυτόματες λήψεις spyware, οι οποίες μπορούν να καταγράψουν ευαίσθητες προσωπικές και οικονομικές πληροφορίεςΑσφαλές κλείσιμο (Safe Closure): Για να αποφύγετε ανεπιθύμητα προβλήματα, συνιστάται να κλείσετε εντελώς το πρόγραμμα περιήγησής σας.Τακτικές ενημερώσεις (Regular Updates): Η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος και του προγράμματος περιήγησης ιστού της συσκευής σας είναι ζωτικής σημασίας. Οι ενημερώσεις συχνά περιέχουν διορθώσεις για γνωστές ευπάθειες που εκμεταλλεύονται spyware και άλλα κακόβουλα προγράμματα. Χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες και ασφαλείς εκδόσεις, μειώνετε την έκθεσή σας σε πιθανές απειλές.

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να εξελίσσεται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία deepfake ήχου και βίντεο, αυξάνοντας την πολυπλοκότητα των απατών. Για την προστασία από τέτοιου είδους επιθέσεις, συνιστάται στις οικογένειες να δημιουργούν προφορικούς κωδικούς πρόσβασης για να επαληθεύουν ο ένας την ταυτότητα του άλλου μέσω τηλεφώνου



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ