2015-03-03 17:26:05
Φωτογραφία για Διαβάστε το νομοσχέδιο για δωρεάν ρεύμα, στέγαση και σίτιση
Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα ως 300 khw, επίδομα ενοικίου 70 έως 220 ευρώ και κουπόνια σίτισης περιλαμβάνονται στις δράσεις του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση Προτεραιότητα σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά, ανέργους και μακροχρόνια ανέργους και σε ενοικιαστές που απειλούνται με έξωση.

Ως πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου το Σχέδιο Νόμου, το οποίο έχει σταλεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή.  Όπως σημειώνει περιλαμβάνει τρεις παροχές που θα ανακουφίσουν τους συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται σε συνθήκες ακραίας φτώχειας:

α) Επανασυνδέονται όλα τα κομμένα ρεύματα σε κύριες κατοικίες χωρίς επιβάρυνση και παρέχεται δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα έως 300 khw έως το τέλος του έτους. Όλα τα νοικοκυριά που ζουν σήμερα με κομμένο ρεύμα θα επωφεληθούν άμεσα από το μέτρο.

β) Επίδομα ενοικίου σε έως 30.000 νοικοκυριά για το 2015, με ενδεχόμενη παράταση και για το 2016
. Η επιδότηση θα ανέρχεται στα 70 έως τα 220 ευρώ το μήνα. Η επιδότηση δεν θα αποτελεί φορολογούμενο εισόδημα για τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, ενώ δεν θα μπορεί να κατασχεθεί για χρέη του προς πιστωτικά ιδρύματα. Αντίθετα, θα μπορεί να καλύπτει, συμψηφιζόμενο, βεβαιωμένες οφειλές του προς τη ΔΟΥ και ασφαλιστικούς οργανισμούς.

γ) Επίδομα σίτισης για την προμήθεια βασικών ειδών διατροφής και διαβίωσης για 300.000 άτομα.Το επίδομα θα δίνεται υπό μορφή κουπονιών ή ηλεκτρονικού μέσου προμήθειας αυτών των ειδών. Το ύψος του θα κυμαίνεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας για αγορά προϊόντων από επιχειρήσεις που θα θελήσουν να συνεργασθούν. Υπολογίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα λειτουργήσει και ως τόνωση των τοπικών αγορών, αφού θα μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό επιχειρήσεις κάθε μεγέθους που το επιθυμούν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ