2015-03-04 18:43:19
Φωτογραφία για Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας παιδιά...
Αγαπητό tromaktiko,

την περασμένη Παρασκευή σας έστειλα ένα άρθρο/παράπονο (δείτε ΕΔΩ) για τις πρακτικές που εφαρμόζουν τα σούπερ μάρκετ Lidl πουλώντας το ψωμί χαμηλότερα ακόμα και από όσο κοστίζει στους κλασικούς φούρνους.

Είδα ότι το παράπονό μου είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τους αναγνώστες σας, αλλά στεναχωρήθηκα και ντράπηκα ειλικρινά που είμαι Έλληνας πολίτης αυτής της χώρας.

Μεταξύ των σχολίων στεναχωρήθηκα και θύμωσα με κάποιους ανεγκέφαλους που έγραψαν με χολή και χωρίς να γνωρίζουν πως ακριβώς δουλεύουμε.

Απαντάω χωρίς να κουράζω σε όσους περισσότερους μπορώ.

Κάποιος ανέφερε το κόστος της λαγάνας ότι πωλείται ακριβά.

ΝΑΙ... είναι αλήθεια. Το κέρδος μας εκείνη την ημέρα είναι πολύ μεγαλύτερο. Αλλά γίνεται μια φορά τον χρόνο και είναι κάτι σαν δώρο στον φούρναρη της γειτονιάς που ξενυχτάει τις υπόλοιπες 363 ημέρες για να έχετε ζεστό ψωμάκι το πρωί. Σταυρώστε μας λοιπόν και μην υπολογίζετε πως εκείνη την ημέρα εκτός από λαγάνα οι φούρνοι δεν πουλάνε τίποτα άλλο. Επίσης, προκαλώ τους ανίδεους να έρθουν του χρόνου στον φούρνο από τις 9 το βράδυ της Κυριακής και να ζυμώνουν, κόβουν, ψήνουν έως τις 2 το μεσημέρι της επόμενης χωρίς μισή ώρα ξεκούραση.


Κάποια έξυπνη αναγνώστρια ανέφερε πως το Κυριακάτικο ψωμί είναι κατεψυγμένο και ότι περισσεύει από την προηγούμενη το αλέθουμε (!!), του βάζουμε ένα... "μικρόβιο" και το ξαναζυμώνουμε.

Έπαθα σοκ. Ποιος λέει αυτές τις βλακείες και που γίνονται αυτά; 7 ημέρες την εβδομάδα ζυμώνουμε φρέσκια ζύμη. Κάθε μέρα. Χωρίς σταματημό. Με πυρετό, με προβλήματα, με πόνους. Γιατί οι ειδήμονες δεν πάνε για ένα βράδυ στον φούρνο της γειτονιάς τους να δουν πως βγαίνει το...ψωμάκι;

Επίσης, ότι περισσεύει το βράδυ το δίνουμε χρόνια τώρα στις Μητροπόλεις και σε συλλόγους για άπορες οικογένειες. Μάρτυράς μας ο Θεός.

Για να βάλουμε μια τάξη σε όλα αυτά κλείνοντας θα ήθελα να πω, πως είμαστε άξιοι της μοίρας μας ως λαός και τόσο μεγάλα πρόβατα, που μια ζωή θα έχουμε ως κίνητρο την πονηριά και την που....ια μέσα μας. Εγώ επίσης δεν έχω μερσεντές όπως λέει ένας άλλος αναγνώστης, αλλά και μερσεντές να είχα, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι πλούσιος και λεφτάς.

Κρίμα που χαραμιζόμαστε σε αυτή την χώρα και ακόμα πιο κρίμα για τα παιδιά μας που παίρνουν τέτοια άθλια παραδείγματα από την γενιά τη δική μου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ