2015-03-05 12:24:59
Φωτογραφία για Έπαθε σοκ όταν έμαθε πόσα χρήματα υπήρχαν στον τραπεζικό της λογαριασμό
Η περιπέτεια της γυναίκας τροφοδοτεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στην πόλη Το δικό της μαρτύριο βιώνει μια 85χρονη γυναίκα από την περιοχή του Σκαγιοπουλείου, καθώς η περικοπή που επιβλήθηκε στη πενιχρή της σύνταξη, τους τελευταίους 6 μήνες, στερεί την ικανοποίηση των καθημερινών της αναγκών.

Η σύνταξη χηρείας που λάμβανε από τον ΟΑΕΕ και έφτανε τα 400 ευρώ, περικόπηκε στο μισό, με αποτέλεσμα η υπερήλικη γυναίκα, αλλά και η άνεργη κόρη της με την οποία διαμένει, να έχουν περιέλθει σε απόγνωση.

‘’Εκτός από νερό δεν έχω τίποτα άλλο μέσα στο σπίτι μου. Το νερό και το ρεύμα είναι απλήρωτο για μήνες και το ψυγείο μου άδειο. Τι θα κάνω αν μου τα κόψουν και αυτά;’’, τονίζει στο patrastimes.gr με την απελπισία ζωγραφισμένη στα μάτια της η 85χρονη. ‘’Ζω με την κόρη μου, η οποία είναι χρόνια άνεργη! Μου λέτε τι θα φάμε τώρα που μου δε μου δίνουν και τη σύνταξη;’’, συμπληρώνει χαρακτηριστικά.


Στερούμενη κατάλληλης γνώσης, γραμμάτων, αλλά και εμπειρίας, η άτυχη γυναίκα δεν συμπλήρωνε φορολογική δήλωση τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να της ‘’πετσοκόψουν’’ χωρίς προειδοποίηση το ΕΚΑΣ. Η ίδια ισχυρίζεται ότι στήριξε την εν λόγω απόφασή της, για μη συμπλήρωση φορολογικής δήλωσης, σε αποφάσεις που προέβλεπαν αφορολόγητο σε όσους πολίτες είχαν τόσο χαμηλά εισοδήματα σαν το δικό της.

‘’Δε με ειδοποίησε κανείς’’, ισχυρίζεται η 85χρονη. ‘’Δεν ήξερα τι να κάνω, αφού οι αποφάσεις του κράτους και του αρμόδιου Υπουργείου είναι διάτρητες’’, προσέθεσε. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η 85χρονη ύστερα από τις εξηγήσεις που έλαβε από τον ΟΑΕΕ για την εν λόγω περικοπή, συμπλήρωσε φορολογική δήλωση και εξήγησε μάλιστα τους λόγους που δεν το έπραξε πρωτίστως.

Έτσι, τη διαβεβαίωσαν πως το ποσό της περικοπής, για όσους μήνες διήρκησε, θα της επιστραφεί εφάπαξ, τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2015. Ως εκ τούτου, η 85χρονη μετέβη στην τράπεζα για να πάρει τα χρήματα που υποτίθεται πως θα της τοποθετούσαν από τον ΟΑΕΕ στον λογαριασμό της. Έκπληκτη όμως διαπίστωσε πως το υπόλοιπό της αντιστοιχούσε σε… 3 ευρώ!

Οι υπάλληλοι της τράπεζας την παρέπεμψαν στον ασφαλιστικό της οργανισμό, όπου η άγνοια ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής, αναιρώντας μάλιστα τις διαβεβαιώσεις τους για την καταβολή ολόκληρου το ποσού των ‘’καθυστερούμενων’’. ‘’Θα ξαναστείλουμε σχετικά έγγραφα στους αρμόδιους’’ της απάντησαν με αδιαφορία, όπως λέει, οι υπάλληλοι του ασφαλιστικού της φορέα, αφού πρώτα περίμενε αρκετές ώρες στην ατελείωτη ουρά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ