2015-03-05 18:10:31
Φωτογραφία για Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στις τελετές παράδοσης – παραλαβής του Διοικητή ΑΣΔΕΝ και του Αρχηγού Στόλου
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Αρχηγό ΓΕΝ Ανιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, παρέστη στις τελετές παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων Διοικητή της ΑΣΔΕΝ από τον Αντιστράτηγο Ιωάννη Ηλιόπουλο στον Αντιστράτηγο Μενέλαο Μεϊμάρη και του Αρχηγού Στόλου από τον Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα στον Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Διοικητή της ΑΣΔΕΝ:

«Παρουσία του συνόλου της στρατιωτικής ηγεσίας, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και των αρχηγών των  Τριών Όπλων, είμαστε όλοι εδώ σήμερα  στην παράδοση και παραλαβή της ΑΣΔΕΝ. Ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο  στρατηγείο για την πατρίδα μας, ένα στρατηγείο το οποίο βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση  λόγω των συνεχιζόμενων απειλών εξ Ανατολών. Ένα στρατηγείο που περιλαμβάνει από τη Σαμοθράκη, όλα τα νησιά του ανατολικού και του κεντρικού Αιγαίου  μέχρι τη Γαύδο, τα Αντικύθηρα και συνεχίζει προς τα επάνω στις Κυκλάδες.


Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας εκ μέρους της Πολιτικής Ηγεσίας αλλά και του Πρωθυπουργού, θέλω να συγχαρώ  τον Στρατηγό που παραδίδει για το χρόνο αυτό της θητείας του ως διοικητής της ΑΣΔΕΝ, για το άριστο έργο το οποίο επιτέλεσε. Θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή δύναμη  στη νέα θέση ευθύνης που αναλαμβάνει από την επόμενη εβδομάδα και που είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί  στις υποχρεώσεις και στα καθήκοντά του.

Θέλω να συγχαρώ τον Αντιστράτηγο που παραλαμβάνει στην ΑΣΔΕΝ, τον  κ. Μεϊμάρη, να του ευχηθώ όταν  θα παραδίδει πλέον μετά το πέρας της θητείας του να έχει την ίδια περηφάνια, την ίδια δύναμη και το ίδιο ηθικό με την σημερινή ημέρα και να ξέρει ότι  από την μεριά της πολιτικής ηγεσίας θα έχει έναν άμεσο συμπαραστάτη.  

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα έδωσα εντολή όλες οι δυνάμεις που βρίσκονται στην Αττική ή σε μονάδες που δεν υπάρχει υπηρεσιακή ανάγκη να μετατεθούν άμεσα στον Έβρο και στα νησιά. Από τη πλευρά της Πολιτικής Ηγεσίας  σας διαβεβαιώνω κ. Διοικητά ότι θα έχετε αμέριστη συνεργασία ώστε να φτάσουμε κοντά στο 100%  της πληρότητας των μονάδων στα νησιά μας και στην περιοχή της ευθύνης σας.

Εάν χρειαστεί θα δημιουργήσουμε και άλλες δομές στο ανατολικό Αιγαίο μειώνοντας  τις δομές στις περιοχές που δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη, ανεξαρτήτως του πολιτικού κόστους. Αυτό θα το αναλάβουμε εμείς. Σας εύχομαι η Υπέρμαχος Στρατηγός να είναι δίπλα σας στο δύσκολο αυτό έργο.

Εύχομαι σε όλους τους Διοικητές υπό τας διαταγάς σας, στο προσωπικό, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους αλλά και τους εθνοφύλακες  καλή πορεία σε αυτές τις στιγμές και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα από τη μεριά της πολιτικής ηγεσίας να δώσουμε την ίδια σημασία που δίνει η στρατιωτική ηγεσία στην εθνοφυλακή.

Η εθνοφυλακή αποτελεί την παλλαϊκή άμυνα και είναι ιδιαίτερα σημαντικό  σε αυτή την περίοδο  να ενισχυθεί και παράλληλα να ενισχυθεί και ο ρόλος των εφέδρων. Θα προσπαθήσουμε παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση να δώσουμε όλα εκείνα τα οικονομικά μέσα ώστε να αυξηθούν οι ασκήσεις, να αυξηθεί η ετοιμότητα όσον αφορά ιδιαίτερα τους εφέδρους αλλά και τους εθνοφύλακες και θα ζητήσω σήμερα από εδώ την πολύτιμη συνδρομή και των εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται συνεχώς σε εφεδρεία. Με μεγάλη χαρά βλέπω στρατηγούς  και αρχηγούς εδώ για τους οποίους είμαστε υπερήφανοι όλοι.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Καλή επιτυχία».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Αρχηγού Στόλου:

«Κύριε Αρχηγέ, κύριε Ναύαρχε, θέλω εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκ μέρους της κυβέρνησης, αλλά και εκ μέρους του ελληνικού λαού, να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τα 39 χρόνια υπηρεσίας σας στο Πολεμικό Ναυτικό. Να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τα δύο χρόνια υπηρεσίας σας ως Αρχηγός Στόλου.

Τιμήσατε τις παραδόσεις του Πολεμικού Ναυτικού, διατηρήσατε τις παραδόσεις του Πολεμικού Ναυτικού. Είστε ένας μάχιμος Ναύαρχος που φεύγει από την ενεργό υπηρεσία με τον υψηλότερο βαθμό και μετά από δύο χρόνια στη δυσκολότερη θέση, στη μάχιμη θέση του Αρχηγού Στόλου.

Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολη μέρα αυτή, είναι μέρα τιμής αλλά είναι και μια μέρα που θα μείνει πάντα στη μνήμη τη δική σας, στη μνήμη των δικών σας ανθρώπων, των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών, των ανδρών και των γυναικών του πολιτικού προσωπικού που συνεργαστήκατε, που είχατε υπό τις διαταγάς σας.

Με τον συμμαθητή σας τον κ. Χρηστίδη ήμασταν στο «Αβέρωφ» λίγες μέρες πριν αποστρατευτεί, μαζί με τον μακαρίτη τον Ντάνυ Θεοφανίδη και συζητούσαμε για τις παραδόσεις του Πολεμικού Ναυτικού. Είναι δύσκολο για εμένα, έχοντας υπηρετήσει πολύ λίγες μέρες μαζί, που σας χαιρετώ. Το κάνω όμως με πολύ μεγάλη τιμή και δεν σας παραδίδω το σήμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τυπικά.

Σας το παραδίδω εκ μέρους του ελληνικού λαού, εκ μέρους των νησιωτών οι οποίοι αισθάνθηκαν ασφάλεια. Σας το παραδίδω, γιατί καταφέρατε τα μέσα που σας έδωσε η Πολιτεία να τα χειριστείτε, να τα ενεργοποιήσετε στον μέγιστο βαθμό. Κάνατε υπερήφανο το Πολεμικό Ναυτικό και αυτό που σας υπόσχομαι από εδώ και πέρα να κάνω, ως θεσμικά υπεύθυνος, είναι να μην πέφτουν τόσες πολλές «ζαριές».

Αυτό που θα κάνουμε θεσμικά-και έχει αποφασιστεί-είναι η θητεία των Αρχηγών των Επιτελείων να είναι συγκεκριμένη, να τηρείται, όπως επίσης και να υπάρχει συνέχεια στην επετηρίδα. Ξεκινήσαμε με το να μην υπάρχει εμπλοκή της Πολιτικής Ηγεσίας στις κρίσεις παρά μόνο στα υψηλότερα κλιμάκια. Απαγόρευσα να υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή.

Έπρεπε αυτή τη χρονιά να γίνουν κάποιες αλλαγές οι οποίες θα βοηθήσουν πλέον η επετηρίδα να γίνει πολύ πιο ομαλή. Αδικήθηκαν πιθανώς άξιοι αξιωματικοί που δεν θα έπρεπε να έχουν αδικηθεί. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη για αυτό, αλλά σας χαιρετώ λέγοντάς σας ότι εύχομαι και ελπίζω όλοι αυτοί που θα σας διαδεχθούν να είναι τόσο άξιοι όσο εσείς, τόσο μάχιμοι όσο εσείς, να έχουν το σεβασμό των κατωτέρων τους, την αγάπη των ανωτέρων τους, αλλά και την ευλογία του Αγίου Νικολάου, στον οποίο μόνο οφείλετε αυτή σας την πορεία.

Σας ευχαριστώ πολύ».
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ