2015-03-05 18:00:51
Φωτογραφία για ΔΗΜ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΛΟΓΚΑΝ, ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
«Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκές ολοκληρωμένες λύσεις. Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι σλόγκαν αλλά πρέπει να γίνει πραγματικότητα. Οι κοντινές χώρες μας ζουν μια πραγματικότητα που δεν θα αλλάξει από μόνη της», τόνισε ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος παρουσιάζοντας στο Κολέγιο των Επιτρόπων την προκαταρκτική πρόταση για μία νέα «Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση».

«Δεν μπορεί να είναι ευθύνη μόνο ενός κράτους μέλους το θέμα της μετανάστευσης» δήλωσε ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος σημειώνοντας ότι αποτελεί κοινή προτεραιότητα της επιτροπής η μετανάστευση καθώς ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει θέσει τον τομέα αυτό μία από τις 10 προτεραιότητες της θητείας του.

Ο Δημ. Αβραμόπουλος στο θέμα του ασύλου υπέδειξε ότι στην Ευρώπη «χρειαζόμαστε περισσότερες δυνατότητες νόμιμης άφιξης στην Ευρώπη ώστε να αποφευχθούν οι θάνατοι και άλλες παράνομες οδούς, θέσεις για επανεγκατάσταση». Η Ε.Ε. έχει προβλέψει 36.000 θέσεις αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα να γίνουν ακόμα.


Επιπλέον άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο σύστημα Δουβλίνο ΙΙ με βάση τη βελτίωση του γιατί όπως υποστήριξε υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογή του. Υποστήριξε τέλος ότι χρειαζόμαστε «Ένα ευρωπαϊκό αφήγημα για τη μετανάστευση, που πρέπει να προστατεύει τους ευάλωτους μετανάστες, να προστατεύει την ευρωπαϊκή επικράτεια και να αποτελεί οδηγό για την ανάπτυξη».

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου ο κ. Αβραμόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα των κέντρων κράτησης στην Ελλάδα δήλωσε ότι: "Ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νίκος Βούτσης, με ενημέρωσε άμεσα για την μη ύπαρξη σχετικής εγκυκλίου από το Υπουργείο. Την επόμενη βδομάδα, στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων, θα συζητήσουμε τον ''ελληνικό οδικό χάρτη για το άσυλο''. Οι υπηρεσίες μου, που είναι σε επαφή με την Αθήνα, πρόκειται να επισκεφτούν την Ελλάδα ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου. Αμέσως μετά, προγραμματίζεται συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.  Η Ελλάδα δεν είναι μόνη, η Ευρώπη είναι μαζί της."

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ