2015-03-05 19:36:46
Φωτογραφία για Επιστολή στην Φεντερικά Μογκερίνι για το θέμα των Σκοπίων
Επιστολή των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και Έυας Καϊλή στην Ύπατη Εκπρόσωπο και Αντιπρόεδρο της... Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φεντερικά Μογκερίνι για το θέμα των Σκοπίων

Άμεση ήταν η αντίδραση των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην λανθασμένη αναφορά της Φεντερικά Μογκερίνι στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σχετικά με την Αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου η Ύπατη Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φ. Μογκερίνι αναφέρθηκε στα Σκόπια με τον όρο "Μακεδονία".

Με επιστολή τους, οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, επισήμαναν την πάγια στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναφέρεται στα Σκόπια με τον όνομα "πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" (πΓΔΜ), όπως αποτυπώνεται και στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Δεκεμβρίου 2005, αλλά και σε Εγκύκλιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ημερομηνία 27 Αυγούστου 2014.

Τέλος, κάλεσαν την Ύπατη Εκπρόσωπο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς αποκατάσταση της ορθής ονομασίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ