2015-03-05 19:37:43
Φωτογραφία για ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη είχε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός του ''Ποταμιού'' είχε ζητήσει συνάντηση προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις συνομιλίες που είχε με με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Βερολίνο και Ρώμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να έρθει στη Βουλή η νέα συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με τους εταίρους.

«Τα πράγματα είναι ανησυχητικά»

Σχετικά με τις επαφές που είχε στην Ευρώπη, ο πρόεδρος του ''Ποταμιού'' μετέφερε την εκτίμησή του ότι «τα πράγματα είναι ανησυχητικά» και ότι πρέπει «να κάνουμε προσπάθεια να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας». Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, ο πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι «γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τους υπουργούς να υπάρξουν τη Δευτέρα σοβαρές και συγκεκριμένες προσπάθειες μεταρρυθμίσεων». «Ελπίζω όντως να είναι έτσι. Περιμένουμε βέβαια να δούμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις κι εμείς» ανέφερε.


Τόνισε ακόμα πως δεν είναι πια εποχή για μεγάλα λόγια, αλλά εποχή για συγκεκριμένες λύσεις και μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας ότι αυτό το συμμερίζεται και ο Αλέξης Τσίπρας. «Εμείς σαν ''Ποτάμι'' έχουμε πει ότι υπάρχει μια αμηχανία σε αυτό από την πλευρά της κυβέρνησης. Δίνουμε τίτλους, αλλά δεν δίνουμε περιεχόμενο. Συμφώνησε κι ο πρωθυπουργός ότι ήταν λίγο το διάστημα, αλλά από δω και πέρα θα υπάρχει περισσότερη ουσία και περισσότερο περιεχόμενο» επισήμανε.

Για το Eurogroup

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν, ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε σχετικά με τις αποφάσεις που έχει λάβει για το επόμενο διάστημα και για τις προτάσεις που θα παρουσιάσει η ελληνική πλευρά την ερχόμενη Δευτέρα στο Eurogroup.

«Mιλήσαμε γι' αυτές τις 6 μεταρρυθμίσεις, ανταλλάξαμε απόψεις» σημείωσε και χαρακτήρισε «πολύ ενδιαφέρουσα» τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

Ο επικεφαλής του ''Ποταμιού'' τόνισε πως η απόφαση του Eurogroup πρέπει να είναι σεβαστή και από τους εταίρους, οι οποίοι, όπως είπε, δεν θα πρέπει να κάνουν πίσω, όπως και η ελληνική πλευρά δεν πρέπει να κάνει πίσω, αλλά να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. «Με οδηγό, δηλαδή, την απόφαση του Eurogroup να πάμε τα πράγματα πιο μπροστά. Γιατί υπάρχουν και δυνάμεις στην Ευρώπη που θέλουν να πάμε τα πράγματα πιο πίσω κι από την απόφαση του Eurogroup» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ