2015-03-06 11:05:09
Φωτογραφία για ΣΦΙΓΓΕΙ Η ΘΗΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εντείνονται οι πιέσεις προς την Ελλάδα ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας με την ΕΚΤ να λέει όχι στην συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να στέλνει μήνυμα προς την Αθήνα πως αν δεν ολοκληρώσει το τρέχον πρόγραμμα δεν θα υπάρξει ρευστότητα. Από την άλλη, πυρετώδεις είναι οι κυβερνητικές διαβουλεύσεις ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, όπου η Αθήνα αναμένεται να παρουσιάσει τις έξι βασικές μεταρρυθμίσεις που θα συνοδεύονται από κοστολογημένες προτάσεις. Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Γιάννης Βαρουφάκης αλλά και ο Γιώργος Σταθάκης.

Ωστόσο συνεχίζονται οι πιέσεις με τον Κλάους Ρέγκλινγκ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, να δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ότι τα νέα μέτρα που σκοπεύει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση απειλούν να «πνίξουν» την ανταγωνιστικότητά της και να γυρίζουν πίσω τη χώρα στα ελλείμματα. Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για απρόσεκτα σχόλια, παροτρύνοντας την Αθήνα να συλλέξει τους ληξιπρόθεσμους φόρους. 


«Μπορεί να υπάρχει έλλειμμα φέτος, γιατί τα έσοδα από τη φορολογία μειώνονται, ενώ οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί από τη νέα κυβέρνηση αυξάνουν τις δαπάνες του κράτους. Εάν η κυβέρνηση αυξήσει και τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις, θα οδηγήσει προς τα πάνω το κόστος εργασίας και τις δημόσιες δαπάνες, την ώρα που το πρωτογενές πλεόνασμα φαίνεται να εξανεμίζεται». 

Ο Ρέγκλινγκ έκανε επίσης αναφορές και στα πρόσφατα σχόλια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, χαρακτηρίζοντάς τα «εκνευριστικά» και «απαράδεκτα».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ