2015-03-06 11:44:24
Φωτογραφία για Η Ντόρα Μπακογιάννη «ρίχνει πυρά» σε Σαμαρά και Βαρουφάκη
Ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών απέδωσε με δηλώσεις της στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η κα. Ντόρα Μπακογιάννη Η βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση που έχει γίνει καθώς και σε όσα έχει πει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Για να τα δούμε τα πράγματα ψύχραιμα. Ο κ. Βαρουφάκης υπέγραψε ένα χαρτί. Μέσα στις χιλιάδες συνεντεύξεις που έχει δώσει, προσπάθησε να στείλει ένα μήνυμα πως το χαρτί που υπέγραψε το υπέγραψε για να ρίξει στάχτη στα μάτια των βουλευτών των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κοινοβουλίων. Αυτό από μόνο του είναι ένα τεράστιο ατόπημα. Είναι μία τεράστια πατάτα. 

Αν αύριο ένας οποιοσδήποτε υπουργός Γερμανός ερχόταν και έλεγε ότι υπέγραψε ένα χαρτί για να ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο γιατί δεν έχει καταλάβει τι έχει ψηφίσει, εσείς και εγώ θα’χαμε βγει στα κεραμίδια. Κατά τον ίδιο τρόπο βγήκαν και οι υπόλοιποι», τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Μπακογιάννη.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που δεσμεύτηκε ο κ
. Βαρουφάκης είναι ότι θα κάνει μεταρρυθμίσεις, όχι δημοσιονομικά μέτρα, μεταρρυθμίσεις. Αυτό που προσπαθεί να κάνει σήμερα είναι να γλιτώσει από τις μεταρρυθμίσεις. Και νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδέψει τους πάντες. Μπορεί να κοροϊδεύει, ενδεχομένως, τους φοιτητές του, αλλά τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομίας δεν μπορεί. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει αυτή η κυβέρνηση να πετύχει στο τέλος μία σωστή διαπραγμάτευση λέω τα πράγματα με το όνομά τους, στηρίζω τη διαπραγμάτευση αυτής της κυβέρνησης, αλλά τους κρούω και τον κώδωνα του κινδύνου ότι στοπ παιδιά με τις αηδίες διότι κινδυνεύουμε να πληρώσουμε ένα τίμημα που δεν του αξίζει του ελληνικού λαού».

«Αν δεν μάθουμε από τα λάθη μας, η ΝΔ θα γίνει ΠΑΣΟΚ»

Η βουλευτής της ΝΔ σχολίασε και την χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τονίζοντας ότι «αν δεν ακούσουμε τη βάση μας, αν δεν μάθουμε από τα λάθη μας, εάν αποφασίσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε, όπως πριν, θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ, θα καταλήξει μία μεγάλη παράταξη να γίνει ένα μικρό κόμμα».

Η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι έγιναν λάθη, λέγοντας ότι, αν δεν είχαν γίνει, η ΝΔ δεν θα βρισκόταν στην αντιπολίτευση. «Δεν μπορούμε να έχουμε περιπτώσεις στις οποίες έχουμε εντοπίσει λάθη, έχουμε αδυναμίες και εμείς, προσπαθώντας να δικαιωθούμε, να κάνουμε τα στραβά μάτια», επισήμανε η βουλευτής της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «η πραγματικότητα είναι ότι όλοι βλέπουν την ανάγκη να υπάρχει ένα συνέδριο στο οποίο να ξανατοποθετηθούμε. Η ΝΔ πρέπει να βρει το βηματισμό της».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ