2015-03-06 23:45:27
Φωτογραφία για ΔΙΑΛΥΕΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ... ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 74-83
Ο Ολυμπιακός των πολλών απουσιών πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στην Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και παρέμεινε μόνος πρώτος στον όμιλο!

Οι ερυθρόλευκοι έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση επικράτησαν της ιταλικής ομάδας με 74-83 και έκαναν ένα τεράστιο βήμα για την κορυφή του ομίλου τους και παράλληλα του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ!

Χάρη στις καλές τους συνεργασίες και στον επιθετικό πλουραλισμό τους οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν άνετα της Αρμάνι, ενώ την επανεμφάνισή του στα παρκέ έκανε ο Ιωάννης Παπαπέτρου!

Παρά τις απουσίες του, ο Ολυμπιακός διέλυσε κάθε ατού της Αρμάνι με την τρομερή του άμυνα και κάνοντας… πασαρέλα) μέσα στο Μιλάνο, παρέμεινε μόνος πρώτος στον έκτο όμιλο του TOP 16 της Ευρωλίγκας, ενώ καταχειροκροτήθηκε από τους Ιταλούς!

Στα καθαρά αγωνιστικά O Ολυμπιακός μπήκε από νωρίς σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση και μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη του ματς προηγήθηκε με 5 πόντους
. Η επίθεση των ερυθρόλευκων δούλευε πολύ καλά και αυτό φάνηκε και στο ταμπλό, καθώς μετά από σερί 8-0 οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου απέκτησαν προβάδισμα κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο με 4-15 στα μισά του δεκαλέπτου. Ερυθρόλευκη άμυνα και επίθεση, στο πρώτο δεκάλεπτο δούλευαν... «ρολόι» και έτσι η εκκίνηση των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς, παρά τις πολλές τους απουσίες, ήταν πολύ καλή και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ο Θρύλος ήταν μπροστά με 12-22.

Η Μιλάνο ανέβασε «στροφές» στην επίθεσή της στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα γρήγορο σερί 6-0 μείωσε στους 4 πόντους στο 12ο λεπτό. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα η ομάδα του Λούκα Μπάνκι να μειώσει σε 25-26, με το τρίποντο του Μάντζαρη να δίνει... «ανάσα» στον Ολυμπιακό. Με ένα ξέσπασμα και ένα σερί 8-0, οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν τη διαφορά τους και πάλι σε διψήφιο επίπεδο και το 27-37 στο 18ο λεπτό. Διψήφια ήταν η διαφορά με την οποία πήγε ο Ολυμπιακός στα αποδυτήρια, με το ταμπλό να δείχνει 32-42 στο 20ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός στάθηκε πολύ καλά επιθετικά κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, έχοντας τον Ντάνστον πρώτο σκόρερ με 9 πόντους, τους Σπανούλη και Χάντερ με 8 και τον εξαιρετικό Ντάρντεν με 7 πόντους. Οι ερυθρόλευκοι ήταν πιο ομαδικοί στο παιχνίδι τους μοιράζοντας 11 ασίστ έναντι μόλις πέντε της Αρμάνι, αλλά τουλάχιστον στο πρώτο μισό της αναμέτρησης δεν μπόρεσαν να περιορίσουν τους Ράγκλαντ και Μπρουκς που ήταν εκείνοι που τους δημιούργησαν τα μεγαλύτερα αμυντικά προβλήματα.

Με πίεση της ιταλικής ομάδας ξεκίνησε το δεύτερο μισό του ματς με την Αρμάνι να βρίσκει τις λύσεις και να μειώνει σε 37-42 και στο 24ο λεπτό σε 42-45. Παρά την πίεση των παικτών του Λούκα Μπάνκι, ο Ολυμπιακός δεν έχασε στιγμή το προβάδισμά του και στα μισά της περιόδου ήταν μπροστά με 44-49. Μάλιστα στο 27ο λεπτό ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έριξε στο παρκέ τον Ιωάννη Παπαπέτρου και ήταν η πρώτη επανεμφάνιση του νεαρού φόργουορντ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το καλοκαίρι. Μάλιστα ο Παπαπέτρου στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, σκόραρε γράφοντας το 48-57! Η Αρμάνι απάντησε και η διαφορά έπεσε στους τρεις στο 28ο λεπτό, αλλά οι ερυθρόλευκοι με τον... πανταχού παρών Βασίλη Σπανούλη και τους Χάντερ και Πρίντεζη έκλεισαν το δεκάλεπτο με το ταμπλό να δείχνει 56-66 υπέρ τους.

Με το έμμεσο τρίποντο του Κώστα Σλούκα η διαφορά του Ολυμπιακού ανέβηκε στους 13 πόντους και το 58-71. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν τον έλεγχο και έτσι με ένα μικρό σερί 4-0 στο 35ο λεπτό ήταν μπροστά με 65-77. Ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμά του μέχρι τέλους και πανηγύρισε τη νίκη με 74-83.

Τα δεκάλεπτα: 12-22, 32-42, 56-66, 74-83

Οι πόντοι για τον Ολυμπιακό: Χάντερ 14 (6ριμπ), Ντάνστον 12 (6ριμπ, 2κοψ), Σπανούλης 14 (3τριπ, 8ασ), Παπαπέτρου 3 (1), Σλούκας 6, Πρίντεζης 13 (7ριμπ), Μάντζαρης 6 (2τριπ, 4ασ), Λαφαγιέτ, Ντάρντεν 10, Λοτζέσκι 5 (1τριπ,4ριμπ, 4ασ).

* Σε λίγο οι πόντοι της Αρμάνι...
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ