2015-03-08 14:31:12
Φωτογραφία για Σαμαράς: Το ζήτημα ηγεσίας έκλεισε
Να κλείσει ο ίδιος τυχόν θέμα ηγεσίας έσπευσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην πολιτική επιτροπή του κόμματος, πατώντας πάνω στο γεγονός ότι κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ουδείς από τους δελφίνους σήκωσε επισήμως το γάντι που τους έριξε.

Καθώς όμως ο κ.Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά το κλίμα αμφισβήτησης του, άφησε παράλληλα αιχμές κατά στελεχών που “τραυματίζουν τη Ν.Δ”. Με επιχείρημα τον κίνδυνο εσωστρέφειας άλλωστε επέμεινε στο “όχι” σε συνέδριο, προτείνοντας αντίθετα “οδοιπορικό στην κοινωνία”, με το οποίο όπως σχολίαζαν στελέχη έδωσε εκ νέου στίγμα επανίδρυσης της Ν.Δ στα δικά του μέτρα.

“Θέμα αρχηγού έθεσα ο ίδιος στην κοινοβουλευτική ομάδα εξηγώντας ότι δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση, αλλά θα ήταν αδιανόητο να εγκαταλείψω τη μάχη Εξήγησα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν επιζήμιο αλλά κάλεσα έντιμα όποιον θέλει να θέσει το θέμα ανοιχτά. Κανείς δεν το έθεσε και το θέμα έκλεισε” δήλωσε ο κ.Σαμαράς.


“Μερικοί συνάδελφοι έθεσαν θέμα έκτακτου συνεδρίου . Πολλοί περισσότεροι το απέρριψαν” υποστήριξε επίσης ο πρόεδρος της Ν.Δ. “Αλλωστε το συνέδριο θα είχε ως θέμα μόνο την αλλαγή αρχηγού. Ένω όμως δεν το έθεσαν στην κοινοβουλευτική ομάδα, το διαρρέουν στα ΜΜΕ, ενώ ξέρουν ότι έτσι θα τραυματίσουν τη Ν.Δ και θα ενισχύσουν το ΣΥΡΙΖΑ” πρόσθεσε και κατέληξε: “Όποιος έχει μάτια βλέπει”.

Ο κ.Σαμαράς υποστήριξε ότι “με το που θα ανακοινώναμε συνέδριο και μόνο θα άνοιγε φαύλος κύκλος εσωστρέφειας, θα παρουσίαζε την παράταξη μας σπαρασσόμενη την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα δικά του προβλήματα” και ότι “αντίθετα το οδοιπορικό στο λαό επιτρέπει ευκολότερα να πλησιάσουμε την κοινωνία και δε διαιρεί την παράταξη με προσωπικές στρατηγικές”.

Σύμφωνα με τον κ.Σαμαρά η Ν.Δ πρέπει να κάνει πέντε πράγματα:

Πρώτον να υπερασπιστεί το έργο της

Δεύτερον να ξαναδώσει την ελπίδα ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να αποκαταστήσουν τη ζημία που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι κορμός αυτών είναι η Ν.Δ

Τριτον, να λειτουργήσει πιο συλλογικά πιο δημοκρατικά. “Η Ν.Δ θα έχει την περισσότερη εσωτερική δημοκρατία που είχε ποτέ”, είπε.

Τέταρτον, να γίνει ένα αληθινό οδοιπορικό στην κοινωνία. “Δε θα πάμε να τους καλοπιάσουμε, αλλά να τους ακούσουμε και να μας ακούσουν” είπε και στη συνέχεια εξήγησε ότι θα γίνουν σε όλη τη χώρα νομαρχιακές συνελεύσεις και περιφερειακές συνδιασκέψεις στις οποίες θα συμμετάσχει και ο ίδιος και οι οποίες θα ειναι ανοιχτές και στην κοινωνία περαν των κομματικών μελών.

Πέμπτον να ανοίξουν τα στεγανά του κόμματος για να μπουν νέες δυνάμεις. Ο κ.Σαμαράς ανέφερε ότι ήδη βρίσκεται σε επαφή με προσωπικότητες και σε τοπικό επίπεδο θα ανοίξουν οι κατάλογοι “για αυτούς που θέλουν να έρθουν μαζί μας”.

πηγή: news247
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ