2015-03-10 15:59:04
Φωτογραφία για Ξύπνησαν μνήμες από το θάνατο του 25χρονου Γιώργου Γυπαράκη
Ο θάνατος του 25χρονου Γιώργου Γυπαράκη από μπαλωθιές σε γλέντι, ανήμερα του Πάσχα το 2014, στα Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου, είχε συγκλονίσει τους πάντες.

Ο νεαρός δέχτηκε 3 σφαίρες με τις δύο που τον "βρήκαν" στο μέτωπο και τον τράχηλο να ήταν οι μοιραίες. Η τρίτη πέρασε ξυστά από το κεφάλι του ενώ είχε τραύμα και στο χέρι «μάλλον από αντανακλαστική κίνηση» όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής στο πόρισμά του.

Ο αδικοχαμένος νέος, που έχασε την ζωή του, κατά την διάρκεια του πασχαλινού τραπεζιού, όταν ένας 40χρονος φίλος του άρχισε να ρίχνει μπαλωθιές, ήταν προστάτης της οικογένειας του.

Ο 25χρονος, έχασε τον πατέρα του στην τρυφερή ηλικία των 14 χρόνων και συντηρούσε τα 3 μικρά αδερφάκια του αλλά και την μητέρα του.

Όλοι μετά την είδηση του θανάτου του, μιλούσαν για έναν αξιολάτρευτο νέο που αγαπούσε και σεβόταν την οικογένεια του όσο τίποτα άλλο. Ο 25χρονος εργαζόταν πολύ σκληρά στην κτηνοτροφική μονάδα που είχε, ενώ παράλληλα έπαιζε και σε μια τοπική ομάδα ποδοσφαίρου.


Χθες, ολοκληρώθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήρίο Χανίων, η δίκη για τον θάνατο του 25χρονου.

Για το τραγικό περιστατικό, στο εδώλιο κάθισαν δύο άτομα, ένας 40χρονος ο οποίος έριξε τις μοιραίες μπαλωθιές στο γλέντι, που στοίχισαν τη ζωή στον 25χρονο και τραυμάτισαν στο μάτι έναν ακόμη νεαρό, όπως επίσης και ο ιδιοκτήτης του όπλου.

Στον 40χρονο επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 16 ετη, συν 5 μήνες και 2.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για τις κατηγορίες της:

α) ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο,

β) απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και

γ) κατοχής πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών

Ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 11 έτη και 3000 ευρώ χρηματική ποινή.

Πηγή: star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ