2015-03-10 22:12:16
Φωτογραφία για ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ : Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Για τα 90ά γενέθλια του Ολυμπιακού μίλησε ο Κώστας Καραπαπάς και χαρακτήρισε τον ερυθρόλευκο κόσμο ως... αίμα στον οργανισμό του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, στο ΚΑΝΑΛΙ 1 Πειραιά:

"Χρόνια πολλά σε όλους τους Ολυμπιακούς, όλης της Γης. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος του πλανήτη όχι μόνο της Ελλάδας".

Ο Γιώργος Ανατολάκης μας θύμισε πριν ότι αν ανοίξετε τις βαθμολογίες όλων των αθλημάτων κανένας άλλος σύλλογος δεν είναι πρώτος παντού "Νομίζω ότι είναι πρωτοφανές. Περιμένω πώς και πώς το ρεκόρ Γκίνες να το πάρουμε σε όλα τα αθλήματα. Μη νομίζετε ότι επειδή δεν το λέμε δεν το κυνηγάμε. Πέρσι στο τσακ το χάσαμε, αλλά ας ελπίσουμε ότι θα το κάνουμε φέτος που έχουμε και τα γενέθλια μας και είναι ακόμα καλύτερα".

Με μια σειρά από ενέργειες από πλευράς Ολυμπιακού. Και αυτό που έχει σημασία είναι να συμμετέχει ο κόσμος γιατί ο κινητήριος μοχλός.


"Ο κόσμος είναι το αίμα στον οργανισμό του Ολυμπιακού όπως είναι σε κάθε αθλητικό σύλλογο και ειδικά στον Ολυμπιακό που είναι ένας σύλλογος που εκφράζει και αγαπιέται από την μισή ελληνική κοινωνία και από τους μισούς Έλληνες σχεδόν. Και μην ακούτε αυτές τις αηδίες με τις διάφορες μετρήσεις που βγάζουν εφημερίδες ότι είμαστε κοντά σε κόσμο με τον Παναθηναϊκό.

Αυτά είναι αστεία πράγματα ρητά και κατηγορηματικά σας το λέω ότι είμαστε τουλάχιστον οι μισοί Έλληνες μην πω και παραπάνω όσοι ασχολούνται τουλάχιστον με το ποδόσφαιρο γιατί αν από τα 11 εκατομμύρια τα 2 ασχολούνται με μπάντμιντον ή κάτι άλλο δεν το ξέρω.

Όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό οι μισοί είναι Ολυμπιακοί. Αυτό καταλαβαίνει κανείς από τις κοινωνικές του συναναστροφές δεν περιμένει να κάνει μετρήσεις ή κάτι άλλο. Να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια πριν περί κινητήριου μοχλού, αλλά εγώ είμαι απλά ένα πιστόνι στη μηχανή που λέγεται Ολυμπιακός.

Όλοι μαζί είμαστε μία καλή ομάδα που έχουμε την ευλογία και την χαρά να συνεργαζόμαστε με έναν άνθρωπο όπως ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος και όραμα έχει και λατρεία έχει για την ομάδα και καθημερινά εργάζεται όλο το 24ώρο το καλό αυτής της ομάδας και να προοδεύει σε πραγματικό επίπεδο εκεί που πραγματικά έχει σημασία για το αύριο αυτού του συλλόγου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό και γιατί είμαστε εδώ στον Ολυμπιακό και το ζούμε καθημερινά και από κοντά και γιατί τυχαίνει όλοι εδώ να είμαστε οπαδοί του Ολυμπιακού καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι ακόμα καλύτερο.

Σε ότι αφορά στις δράσεις του συλλόγου. Έγινε μία πολύ σημαντική εξαγγελία η δωρεά του νέου Μουσείου του Ολυμπιακού, που δεν πρόκειται για ανακαίνιση, αλλά για ένα νέο Μουσείο που θα στοιχίσει 3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα μπουν αποκλειστικά από τον κ. Μαρινάκη και δεν είναι επένδυση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ή κάποιου άλλου παρά μόνο του ίδιου του προέδρου που θέλει να δημιουργήσει ένα Μουσείο αντάξιο της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μίλαν, της Μπενφίκα και των άλλων μεγάλων ομάδων της Ευρώπης.

Θέλει να το κάνει αυτό το Μουσείο μία κιβωτός που θα μεταφέρει μέσα στα χρόνια το μεγαλείο αυτής της ομάδας και θα είναι ταυτόχρονα ένας τουριστικός προορισμός για οποιονδήποτε έρχεται και επισκέπτεται τον Πειραιά μας να μπορεί να έρχεται να βλέπει τα κατορθώματα που έχει κάνει το καμάρι του Πειραιά, ο Ολυμπιακός. Επίσης εκτός από αυτό παρουσιάσαμε το συλλεκτικό λογότυπο της ομάδας του Ολυμπιακού.

Ένα λογότυπο που είναι απλό λιτό, έτσι θέλαμε να περιγράφει απλά πράγματα, δηλαδή την χρονιά της ίδρυσης μέχρι σήμερα, τα τέσσερα αστέρια που κοσμούν το σήμα του Ολυμπιακού από πέρσι όταν κατακτήσαμε το 40ό πρωτάθλημα, φυσικά το «90» αλλά και τις δάφνες που πάντα είναι στα εμβλήματα το σύμβολο της δόξας.

Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει τα 90 χρόνια και θα τα γιορτάζει ολόκληρο το 2015, δεν είναι θέμα μίας ημέρας ή μίας εβδομάδας και θα γίνουν πάρα πολλά πράγματα πέρα από αυτά που έχουμε εξαγγείλει. Σήμερα έχουμε την γιορτή του εμπορικού συλλόγου στις 17:30 και όλα τα μαγαζιά θα πλημμυρίσουν από παιδάκια που θα φορούν τα χρώματα του Ολυμπιακού, θα δώσουμε δώρα και θα υπάρχουν εκπτώσεις σε όλα τα μαγαζιά του Πειραιά για τα γενέθλια του καμαριού του Πειραιά.

Και γύρω στις 20:00 θα γίνει ένα μοναδικό σόου που θα φροντίσουν και αυτοί να γιορτάσουν τα γενέθλια του συλλόγου μας. Να πω ότι και από το Red Store ότι μέχρι τις 15 Μαρτίου όλοι ότι αγοράσουν θα παίρνουν ακόμα ένα είδος εντελώς δωρεάν".

Θα μπορούσαμε να συζητάμε ώρες ολόκληρες για τις επιτυχίες όλων των αθλημάτων που καλλιεργεί ο Ολυμπιακός, αλλά νομίζω το μεγαλύτερο πρωτάθλημα το παίρνει σε αυτό που διαχρονικά κάνει και είναι στο να προσφέρει στην κοινωνία. Είναι ένας σημαντικός σύλλογος όχι μόνο για τον Πειραιά, αλλά για όλη την Ελλάδα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το φουσκωτό που σας μετέφερε από την Κάλυμνο στην Ψέριμο ως χαρακτηριστικό της δράσης αυτού του συλλόγου.

"Πρώτα απ’ όλα να πω ότι αυτή η δράση δεν έχει να κάνει με ένα γεγονός, αλλά είναι μία δράση που κρατάει 365 μέρες τον χρόνο. Είναι μία δράση η οποία έχει να κάνει με την διάθεση του κ. Μαρινάκη να επιστρέψει ο σύλλογος όση περισσότερη από την αγάπη που δέχεται από τον κόσμο μπορεί.

Είτε αυτό εκφράζεται μέσα από την σύμπραξη με την UNICEF, ένα τεράστιο γεγονός που βοήθησε 50.000 παιδιά να εμβολιαστούν και να έχουν μία ελπίδα στην ζωή γιατί ξέρετε πολλές φορές ακούμε την λέξη «εμβόλιο» και νομίζουμε ότι είναι ένα εμβόλιο από αυτό που κάνουν τα παιδιά μας. Αλλά δεν μιλάμε γι’ αυτό, μιλάμε για ένα απαραίτητο εμβόλιο για την επιβίωση ένα απαραίτητο εμβόλιο για να μεγαλώσουν παιδάκια σε χώρες του κόσμου που δεν έχουν ελπίδα, για να μεγαλώσουν και να ενηλικιωθούν.

Για εμάς αυτό είναι μία τεράστια αποστολή και την υπηρετούμε γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει να επιστρέφει την τεράστια αγάπη που δέχεται από τον κόσμο. Μας αρέσει να είμαστε εκεί. Τι εννοώ μας αρέσει: Εννοώ θέλουμε να βλέπει ο κόσμος ότι είμαστε εκεί. Πήγαμε στην Ψέριμο, για να ξέρουν οι άνθρωποι στο ψαρονήσι αυτό ότι δεν πηγαίνει απλά μία βοήθεια οικονομική για το θεαθήναι αλλά είμαστε δίπλα τους, βλέπουμε την καταστροφή τους.

Τους κρατάμε το χέρι και τους το λέμε ότι είμαστε δίπλα τους. Ή στην Κεφαλλονιά το ίδιο. Προτιμάμε να είμαστε κοντά σε αυτές τις δράσεις, όλοι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Στο μέτρο του δυνατού βέβαια, γιατί ξέρετε και πόσο επιβαρυμένο είναι το πρόγραμμα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Ξαναλέω ότι η εντολή είναι, από τον κ. Μαρινάκη, γιατί εδώ στον Ολυμπιακό δεν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, έχουμε μια ηγεσία και αυτό είναι και το σωστό, να είμαστε δίπλα.

Είναι σωστό να νιώθει ο άλλος ότι είσαι δίπλα του όχι με μια ανακοίνωση, αλλά να τον κοιτάζεις στα μάτια και να του λες «θα την φτιάξουμε την αυλή σου». Είμαστε εμείς εδώ. Αν βλέπατε τους ανθρώπους που σας περιγράφω στην Ψέριμο, συγχωρέστε με που θα το πω, αλλά μας κοίταζαν λίγο σαν… εξωγήινους. Δεν πίστευαν ότι είμαστε εκεί.

Πως ξαφνικά, σε έναν πανέμορφο τόπο, ο οποίος χτυπήθηκε από μια θεομηνία, που αργούν όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί, αργούν όλοι οι τοπικοί φορείς, ξαφνικά βρίσκεται μια ποδοσφαιρική ομάδα, ένας σύλλογος και έρχεται κατευθείαν εκεί. Και βοηθάει πραγματικά. Και δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να κάνω συγκρίσεις τι πρόσφερε η Πολιτεία εκεί και τι πρόσφερε ο Ολυμπιακός.

Ή το τι προβλήματα έχει ο Ολυμπιακός, όταν θέλει να προσφέρει κάπου τι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Αυτό αφήστε το, γιατί είναι και μέρα γιορτής σήμερα, δεν είναι μέρα για παράπονα…".

Υπάρχει κ. Καραπαπά μία καταξίωση διεθνής για τον Ολυμπιακό. Όταν δέχεται η ομάδα από παντού μηνύματα ευχετήρια, συγχαρητήρια για τα 90 χρόνια, δεν είναι μία καταξίωση σημαντική;

"Αυτή τη στιγμή, στην αθλητική κοινωνία των social media ο Ολυμπιακός είναι το Νο1 trend σε όλο τον κόσμο. Δηλαδή το #olympiacos και #olympiacos90 είναι το πρώτο παγκοσμίως στο Twitter. Από τις ευχές των συλλόγων προς τον Ολυμπιακό. Αυτό, ξέρετε, δεν είναι κάτι που γίνεται στην τύχη. Είχαν και άλλοι γενέθλια, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Αυτό έγινε γιατί έχουν δομηθεί κάποιες σχέσεις και γιατί σας είπα, υπάρχει μία συγκεκριμένη στρατηγική. Δηλαδή, για παράδειγμα: Όταν εμείς ταξιδεύουμε, είτε είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντίπαλός μας, είτε η Ντνίπρο, πάντα έχουμε φροντίσει από πριν και συναντάμε, ο κάθε ένας από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, τον ομόλογό του στην αντίστοιχη ομάδα.

Μοιραζόμαστε και δίνουμε τεχνογνωσία. Δεν το αφήνουμε ποτέ στην τύχη του. Δεν πάμε ένα ταξίδι για να κάνουμε εκδρομή. Πάμε με στόχο να δώσουμε ένα παιχνίδι και να νικήσουμε, γιατί είμαστε ο Ολυμπιακός και όλο το άλλο 48ωρο ή 24ωρο που θα βρεθούμε εκεί, κοιτάζουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μεγαλώσει ο Ολυμπιακός.

Και πιστέψτε με, εσείς το ξέρετε γιατί ταξιδεύετε με την ομάδα, αυτό έχει ήδη γίνει, έχει ήδη συντελεστεί και είναι μια πραγματικότητα. Το να ανεβάζει «χρόνια πολλά» για τον Ολυμπιακό η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν είναι κάτι πολύ απλό. Η Τσέλσι, όλος ο κόσμος".

… η Μάντσεστερ Σίτι, η Γαλατασαράι, η Τραμπζονσπόρ βλέπω εδώ, ο ΑΠΟΕΛ… Βλέπω εδώ έχουν ανεβάσει κατά σειρά ευχές, αλλά νομίζω το πιο σημαντικό είναι της UNICEF.

"Η FIFA, η UEFA…".

… ναι ακριβώς. Είναι μία αναγνώριση η οποία δεν γίνεται σε άλλες ομάδες. Και πρέπει να το ξαναπούμε, αυτό δείχνει και τη διαφορά.

"Μακάρι να γίνεται σε όλες τις ομάδες".

Φαίνεται όμως η διαφορά που υπάρχει, έτσι για να καταλαβαίνουν ορισμένα πράγματα κάποιοι…

"Δεν πρόκειται να τα καταλάβουν αυτοί που λες. Ποτέ. Νομίζω ότι τα καταλαβαίνουν οι Ολυμπιακοί και εμένα αυτό μου αρκεί και αυτή είναι και η ευχή μου για τα γενέθλια του Ολυμπιακού. Ας τα καταλαβαίνουν οι Ολυμπιακοί. Ας συστρατευτούμε όλοι και ας αγαπήσουμε την ομάδα όπως την αγαπούσαμε παλιά. Ήταν όλα δύσκολα, όταν δεν ήμασταν καλά οχυρωμένοι, όταν δεν είχαμε τείχη…".

… στα δύσκολα χρόνια.

"… τότε, επειδή έχουμε και πολλούς πιτσιρικάδες, οι οποίοι ασχολούνται και δεν τα ξέρουν, εμείς που μιλάμε τώρα και πάνω-κάτω έχουμε μια ηλικία, ο Μιχάλης είναι λίγο πιο ηλικιωμένος, να το πούμε αυτό (γέλια), όλοι εμείς οι υπόλοιποι έχουμε και κάποιες τέτοιες αναμνήσεις. Που ο Ολυμπιακός ήταν το κλοτσοσκούφι του καθενός και που μόνη άμυνα ήταν ο κόσμος του! Το μόνο που είχε απομείνει πια ήταν η άμυνα στον κόσμο. Να μην τα ξεχνάμε αυτά.

Μην πας πολύ μακριά, επειδή εγώ το έχω ζήσει καλά στο πετσί μου, πριν από λίγα χρόνια ο Ερασιτέχνης πέρασε την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του και εκεί βρέθηκε σύσσωμη η ολυμπιακή οικογένεια, με πρωτεργάτη και τότε τον Βαγγέλη Μαρινάκη και έγινε μια τεράστια προσπάθεια και μέσα σε πολύ λίγα χρόνια, και αν υπήρχε πραγματικά κάποιος ο οποίος θα μπορούσε να ασχοληθεί και να πει “αυτό το οποίο έγινε στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό είναι για Νόμπελ Οικονομίας” με δεδομένο ότι στην πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας ο Ερασιτέχνης ρύθμισε τα χρέη του…".

Ναι. Γιατί έγινε αυτό;

"Γιατί συστρατευτήκαμε, συσπειρωθήκαμε και γιατί υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι ηγήθηκαν αυτής της προσπάθειας και ενέπνευσαν και τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν.

Αυτό ακριβώς. Έγινε αυτό και γιατί υπήρχε και προέδρευσε του Ερασιτέχνη ένας άνθρωπος σαν τον Μιχάλη Κουντούρη, ο οποίος αγαπάει τον σύλλογο και ο οποίος είναι νοικοκύρης και τα έβαλε κάτω και δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο για τον Ερασιτέχνη. Έγινε γιατί ο κ. Μαρινάκης έχει ένα όραμα που λέει ότι όλη η ολυμπιακή οικογένεια πρέπει να πρωταγωνιστεί και όλα τα ερυθρόλευκα τμήματα πρέπει να πρωταγωνιστούν.

Γιατί ο Μαρινάκης, επειδή είναι Ολυμπιακός, τον πονάει αν χάνουμε στο βόλεϊ. Καταλάβατε; Υπάρχουν άλλοι πρόεδροι, άλλων ομάδων, που δεν ξέρω αν ξέρουν ότι έχουν βόλεϊ οι ομάδες τους. Έτσι δεν είναι;".

Ναι έχεις δίκιο… Μπορεί να είναι μέρα γιορτής, αλλά ας τα λέμε και αυτά, γιατί μέχρι πριν από λίγο πήγε κάποιος πρόεδρος σε άνθρωπο μιας ΠΑΕ και του έλεγε «δεν ξέρω»…

"… μα δεν ξέρουν σας λέω. Δεν ξέρουν τι αθλήματα έχουν οι ομάδες τους, δεν το γνωρίζουν. Έχουν γίνει πέρυσι, πρόπερσι, πριν από τέσσερα χρόνια…".

Και αυτή είναι η διαφορά. Και είχε εμπιστοσύνη ο κόσμος και ακολούθησε. Και όπως είπε και ο κ. Γλύκας, για ΟΛΑ αυτά, «ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ»!

"Εγώ θα σας πω μια ευχή λίγο διαφορετική, δεν ξέρω αν την έχετε ξανακούσει σήμερα. Η ευχή μου είναι να θυμηθούμε ξανά, καλά, πως αξίζει σ’ αυτή την ομάδα να την αγαπάμε…".

Και θα μείνουμε σε αυτό. Να είσαι καλά!
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ