2015-03-11 13:09:11
Φωτογραφία για Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο γιόρτασε τα 90α γενέθλια του Ολυμπιακού η Σχολή μας στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Θρύλος Θανάσης Μπέμπης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Σχολής για να δει από κοντά τον εγγονό του να αποκρούει ως τερματοφύλακας τα σουτ των αντιπάλων του και μαζί με τον επίτιμο Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Λεωνίδα Θεοδωρακάκη φωτογραφήθηκε με τα παιδιά!

Στη Σχολή του «Γ. Καραϊσκάκης» μαθαίνουν ποδόσφαιρο οι απόγονοι τριών Θρύλων του Ολυμπιακού! Ο εγγονός του Θανάση Μπέμπη, ο Άγγελος-Κάρολος, ο Μουράτης Κοσμάς, απόγονος του τεράστιου Ανδρέα Μουράτη και ο Λεωνίδας Παπαχριστόπουλος «εγγονός» του Λεωνίδα Θεοδωρακάκη.

Οι τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές της Σχολής μας περίμεναν με ανυπομονησία την άφιξη του Θανάση Μπέμπη και όλα τα παιδιά ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν τον είδαν να εισέρχεται στο γήπεδο που παίζουν μπάλα. Ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης φώναξε κοντά του τα παιδιά για να τους πει: «Δεν έχετε δει τον Μπέμπη να παίζει μπάλα. Αυτός ήταν ποδοσφαιριστής» ενώ ο Θανάσης Μπέμπης συγκινημένος είπε στα παιδιά: «Ν’ αγαπάτε τον Ολυμπιακό μας. Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιος και είναι τιμή σας να φοράτε την φανέλα του».


Ο Θανάσης Μπέμπης, ο οποίος έπαιξε ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό τις δεκαετίες του ‘50 και ‘60 , έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα και 8 κύπελλα Ελλάδος, όντας μέλος της ομάδας που ανάγκασε τον κόσμο να δώσει σ’ αυτή το προσωνύμιο «Θρύλος». Ο τεράστιος αυτός ποδοσφαιριστής που είναι πέντε χρόνια μικρότερος από τον Ολυμπιακό δεν ξέχασε τα γενέθλια του συλλόγου και ευχήθηκε: «Να τα χιλιάσει. Ο Ολυμπιακός ήταν και θα είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας. Ο Θρύλος».

Ο Ανδρέας Μουράτης, που έχει φύγει από την ζωή, υπήρξε η «ψυχή» του Ολυμπιακού στη δεκαετία του ’40 και του ’50. Το προσωνύμιο «Μιζούρι» που τον συνόδευε από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο που είχε αγκυροβολήσει στον Πειραιά τα χρόνια εκείνα «μιλάει» από μόνο του για το μέγεθος του ποδοσφαιριστή και ανθρώπου Ανδρέα Μουράτη.

Ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, υπήρξε για δεκαετίες Πρόεδρος του ΟΣΦΠ, μέλος των 100 Αθανάτων του Θρύλου και κορυφαίο στέλεχος των διοικήσεων της ΠΑΕ και της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Ο επίτιμος Πρόεδρος του ΟΣΦΠ ευχήθηκε και εκείνος με την σειρά του στον Ολυμπιακό: «Χρόνια πολλά στον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας. Ο Ολυμπιακός ήταν και θα είναι Θρύλος. Εύχομαι να τα χιλιάσει και να κάνει υπερήφανους τους εκατομμύρια φιλάθλους του που τον λατρεύουν και τον έχουν ως θρησκεία. Ο Ολυμπιακός ήταν και θα είναι πρώτος σ’ όλα τ’ αθλήματα».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ