2015-03-11 20:29:08
Φωτογραφία για Πύργος: Γενική κινητοποίηση στις 16 Μαρτίου για τα σκουπίδια
Την διοργάνωση ενός μαζικού συλλαλητηρίου στον Πύργο με την μορφή γενικής κινητοποίησης την ερχόμενη Δευτέρα 16 Μαρτίου με κύριο αίτημα την άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών και την απαίτηση ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων πάνω όμως σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο ετέθη, αποφάσισαν στην ευρεία σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα στο συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας. Την ανοιχτή σύσκεψη συγκάλεσε η «Επιτροπή Αγώνα για έναν Πύργο χωρίς σκουπίδια», στην οποία συμμετείχαν σωματεία, φορείς, σύλλογοι, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων, επιστημονικοί φορείς, η Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας, οι επικεφαλής παρατάξεων του Δ.Σ Πύργου Α. Καράμπελας, Γ. Αργυρόπουλος, Δ. Καλάκου και Χρ. Γιάνναρος και πολλοί ενεργοί πολίτες του δήμου.

Το αντικείμενο συζήτησης της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός της κινητοποίησης της 16ης Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα στις 12 το μεσημέρι – ωστόσο η ώρα και ο τόπος συγκέντρωσης θα ανακοινωθούν προσεχώς- και η διαμόρφωση ενός γενικότερου πλαισίου θέσεων
. Έτσι αποφασίστηκε το κεντρικό σύνθημα και ζητούμενο, να είναι η Διακήρυξη για την δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων, δηλαδή κανένας ιδιώτης στην διαχείριση των σκουπιδιών και σε καμία της φάση και κανένα στάδιο, άμεσο, ενδιάμεσο ή στην οριστική λύση. Επίσης, οποιαδήποτε λύση προκριθεί να υλοποιηθεί με απόλυτα περιβαλλοντικούς όρους και να μην υπάρξει κανένα χαράτσι, καμία επιβάρυνση για τους δημότες και εντός της εβδομάδας θα εξειδικευτεί και θα γίνει πιο συγκεκριμένο το πλαίσιο διεκδίκησης.

Η συζήτηση διήρκεσε αρκετές ώρες, πολλές φορές μάλιστα εξελίχθηκε εν μέσω εντάσεων, γιατί οι παρόντες ήταν από διάφορους χώρους και υπήρξαν πολλές προτάσεις που έπρεπε όμως να συγκεραστούν για να καθοριστεί το γενικό πλαίσιο της κινητοποίησης, γιατί το ζητούμενο ήταν ένα: Οι πολίτες πρέπει να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν το αυτονόητο, ΕΝΑΝ ΠΥΡΓΟ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ».

Τοποθετήσεις μεταξύ άλλων έκαναν οι Β. Καλαντζή, ο Λ. Ασμής, η Π. Γαλανοπούλου ( μαζί με τον Α. Ασημακόπουλο και τον Λ. Ραμαρασόν ήταν οι πέντε τους στο προεδρείο της Επιτροπής Αγώνα), η Ά. Ευαγγελάτου, ο Χρ. Γιάνναρος, ο Α. Καράμπελας, ο Γ. Αργυρόπουλος, ο Ντ. Καρακασίλης, ο Γ. Καραπάνος κ.α

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ