2015-03-12 04:09:06
Φωτογραφία για Η Τουρκία καθηλώνει μέρος των μαχητικών αεροσκαφών F-4 μετά τα πολύνεκρα δυστυχήματα
Οι τελευταίες πολύνεκρες πτώσεις των μαχητικών F-4 στην Τουρκία, ανάγκασαν... το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας να καθηλώσει μέρος του στόλου των αεροσκαφών αυτού του τύπου, τα οποία θεωρούνται παρωχημένης τεχνολογίας.

Τη σχετική δήλωση έκανε σήμερα ο πτέραρχος Αμπιντίν Ουνάλ που επεσήμανε πως από αύριο οι πτήσεις των αεροσκαφών RF-4E θα διακοπούν από αύριο κιόλας, στην επαύριο των δυστυχημάτων.

Η Τουρκία διαθέτει 8 μαχητικά αυτού του τύπου, που έχουν ανακατασκευαστεί ώστε να πραγματοποιούν αναγνωριστικές επιχειρήσεις και επιτήρηση με ηλεκτρονικά μέσα.

Υπενθυμίζεται πως στις 24 Φεβρουαρίου, δύο αεροσκάφη αυτού του τύπου είχαν συντριβεί στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στη νοτιοανατολική επαρχεία της Μαλάτιας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι τέσσερις κυβερνήτες και συγκυβερνήτες τους.

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου ακόμη ένα αεροσκάφος τύπου F-4E συνετρίβη στο Ικόνιο, και δύο ακόμη άτομα σκοτώθηκαν.


Τα F-4 Phantom, θεωρούνται από τα παλαιότερα μαχητικά αεροσκάφη που παραμένουν σε ενεργό υπηρεσία ανά τον πλανήτη. Η παρθενική τους πτήση έγινε το 1961 και έκτοτε έγιναν ένας εκ των δημοφιλέστερων τύπων αεροσκαφών με εξειδίκευση στις αποστολές βομβαρδισμού και αναχαίτισης.

Η Τουρκία διατηρεί έναν από τους μεγαλύτερους εν ενεργεία στόλους αεροσκαφών F-4όλων των τύπων, 49 συνολικά στον αριθμό, τα οποία θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν πτήσεις όπως έχει προβλεφθεί, έως το 2020, την ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να αντικατασταθούν από τα αμερικανικά μαχητικά, τα F-35. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ