2015-03-12 14:04:46
Φωτογραφία για ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΜΠΙΕΛΙΤΣΑ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ... ΣΠΑΝΟΥΛΗ!
Ο πολυτιμότερος παίκτης της Φενέρμπαχτσέ, Νεμάνια Μπιέλιτσα, χαρακτηρίζει την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό ως... “μεγάλη δοκιμασία που θα κρίνει τον χαρακτήρα μας” και τονίζει στο "gazzetta.gr" ότι ο Ζήσης βελτίωσε σημαντικά την ομάδα του.

Αναλυτικά Από την πρώτη στιγμή που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης, κατέστησε σαφές στην διοίκηση της ομάδας ότι Σέρβος διεθνής φόργουορντ (2,09) αποτελεί την πρώτη του επιλογή στην μεταγραφική αγορά! Ο βαθύπλουτος πρόεδρος της Φενέρμπαχτσέ, Αζίζ Γιλντιρίμ, δεν του χάλασε το χατίρι έστω κι αν χρειάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του διοικητικού ηγέτη της Λαμποράλ Κούτσα (Χοσέαν Κερεχέτα) και συνάμα να προσφέρει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στον 26χρονο άσο, που το 2010 επελέγη στο νο35 του ντραφτ από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα, δεν δικαιώνει απλά – έως τώρα – τον 55χρονο συμπατριώτη του για την επιλογή, αλλά είναι σταθερά ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του. Στην περυσινή πρώτη του χρονιά στην Πόλη, ο πρώην παίκτης του Ερυθρού Αστέρα, συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του τουρκικού πρωταθλήματος, ενώ φέτος είναι ο μέχρι στιγμής MVP της Φενέρμπαχτσέ στο Top-16 της Ευρωλίγκα (μ.ο. 12,1π. & 10,1ρ.).


Ο ίδιος μίλησε λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Αθήνα και παρουσίασε τις σκέψεις του για τον κρίσιμο αγώνα της Παρασκευής (13/03, 21.45) με τον Ολυμπιακό, τη συνεργασία του με τον άκρως απαιτητικό “Ζοτς” και την προσθήκη του Νίκου Ζήση, λίγο πριν την έναρξη της φάσης των “16”.

Κι ενώ όλη η Ευρώπη, θεωρεί ότι βρισκόσαστε στο pick της φόρμας σας και μετά τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, σας θεωρεί ικανούς ακόμη και για την πρωτιά του ομίλου σας στην Ευρωλίγκα, ήρθε η απότομη προσγείωση απέναντι στην αποδεκατισμένη Γαλατασαράϊ και προκάλεσε ερωτηματικά...

«Δυστυχώς, δεν παίξαμε καθόλου καλά με την Γαλατασαράϊ και χάσαμε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει, αλλά ειδικότερα όταν μία ομάδα συμμετέχει σε διαφορετικές διοργανώσεις, είτε κερδίζεις, είτε χάνεις, είσαι υποχρεωμένος να ξεχνάς το αποτέλεσμα και να συγκεντρώνεσαι στο επόμενο παιχνίδι! Αυτή τη στιγμή, έχουμε μπροστά μας το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς, έως τώρα, απέναντι στην ομάδα που παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μία πολύ δύσκολη μάχη!»

Για ποιο λόγο θεωρείς τον Ολυμπιακό ως την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης;

«Μα έχει το καλύτερο ρεκόρ στην Ευρωλίγκα, μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή! Όπως και να 'χει το πράγμα, όμως, οι αντίπαλοί μας έχουν ένα πολύ επιτυχημένο σύστημα αγωνιστικής λειτουργίας και στο πρόσωπο του Σπανούλη, έναν παίκτη που τα τελευταία χρόνια, έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει την διαφορά! Όχι μόνο σε ατομικό επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα, κάνοντας και τους συμπαίκτες του καλύτερους... Γενικά, ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ποιότητα και πολύ δυνατή έδρα, οπότε έχουμε πολύ δύσκολο έργο...»

Αν ξεχάσουμε την ήττα στο τουρκικό πρωτάθλημα, στην Ευρωλίγκα, προέρχεστε από από 6 σερί νίκες και ειδικότερα μετά το “διπλό” στη Μόσχα, δείχνετε ότι είστε ικανοί ακόμη και για την πρωτιά του ομίλου...

«Αυτό πιστεύω κι εγώ, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν από το αποτέλεσμα της Παρασκευής! Μετά τις δύο συνεχόμενες εντός έδρας ήττες με τις οποίες αρχίσαμε το Top-16, η ομάδα παρουσίασε τεράστια βελτίωση και μέσα από τα παιχνίδια, κατάφερε να βρει ρυθμό και να καλύψει το χαμένο έδαφος. Για μία ακόμη φορά, όμως, πέσαμε στην παγίδα του εφησυχασμού και η έλλειψης συγκέντρωσης μας στοίχισε για πολλοστή φορά φέτος, ειδικότερα στο τουρκικό πρωτάθλημα... Το αν είμαστε σε καλή κατάσταση, λοιπόν, θα φανεί κόντρα σε έναν τόσο ισχυρό αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός και σε ένα ματς, που μπορεί να μας “χαρίσει” το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέϊ-οφ...»

Να υποθέσουμε ότι τα... ακούσατε για τα καλά από τον Ομπράντοβιτς μετά την εμφάνισή σας στο Αμπντί Ιπεκτσί; Όταν ο Ζέλικο εκνευρίζεται δεν είναι και ο πιο εύκολος άνθρωπος, πόσω μάλλον όταν αυτό συμβαίνει στα γενέθλιά του...

«Λογικό είναι! Όλοι ξέρουμε πόσο απαιτητικός και τελειομανής είναι ο coach, καθώς επίσης και το πόσο δίκιο είχε να μας φωνάξει και να μας τα πει χοντρά! Όλα θα αλλάξουν, όμως, αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό, όχι μόνο όσον αφορά στο δώρο προς τον προπονητή μας, αλλά κυρίως όσον αφορά στην ένεση ηθικού που θα μας δώσει ένα ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα.»

Τι σημαίνει για έναν Σέρβο μπασκετμπολίστα να παίζει υπό τις οδηγίες ενός τόσο επιτυχημένου τεχνικού, που θεωρείται “θρύλος” όχι μόνο στην πατρίδα σου, αλλά σ' ολόκληρη την Ευρώπη;

«Είναι μεγάλη τιμή αλλά συνάμα και τεράστια ευθύνη να έχει κανείς προπονητή τον Ζέλικο! Είναι εκπληκτικός άνθρωπος εκτός γηπέδου, αλλά μέσα στις τέσσερις γραμμές, θέλει να λειτουργούν όλα στην εντέλεια! Απαιτεί από τους παίκτες του το 100% της συγκέντρωσής του και αν το σκεφτείς έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, γιατί δεν υπάρχει κάποιος που να έχει συνεργαστεί μαζί του και να μην έχει γίνει καλύτερος δίπλα του! Δεν έχει κερδίσει τυχαία 8 φορές την Ευρωλίγκα!»

Πόσο σας έχει βοηθήσει η προσθήκη του Νίκου Ζήση;

«Πάρα πολύ! Ο Νίκος, πέρα από φοβερό παιδί, έχει μεγάλη εμπειρία σ' αυτό το επίπεδο, ξέρει να παίρνει σωστές αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές και είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες. Η μεταγραφή του προσέθεσε βάθος, καθαρό μυαλό κι απελευθέρωσε πολύ τον Άντριου (σ.σ.: Γκάουντελοκ) που δεν χρειάζεται πλέον να έχει τόσο πολύ την μπάλα στα χέρια του. Αν ήταν μαζί από την αρχή της χρονιάς, τότε ίσως είχαμε λιγότερα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας.»
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ