2015-03-12 14:11:40
Φωτογραφία για Πύργος: Τραγική η κατάσταση με τα σκουπίδια - Διαστάσεις υγειονομικής κρίσης
Καταπέλτης είναι οι εκθέσεις της υγειονομικής επιθεώρησης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια στον Πύργο. Στην πιο πρόσφατη αναφορά των εποπτών Υγείας γίνεται λόγος για Υγειονομική Κρίση στην Ηλειακή πρωτεύουσα. Αν και δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να αντιληφθεί κάποιος τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στον Πύργο και τα χωριά, το επίσημο έγγραφο της έκθεσης επιβεβαιώνει τα αυτονόητα. Όμως το πρόβλημα για την ώρα παραμένει άλυτο και μια πιθανή άνοδος της θερμοκρασίας θα το οξύνει στο μέγιστο βαθμό Η έκθεση της Υγειονομικής Επιθεώρησης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου είναι απόλυτη για την κατάσταση που επικρατεί. Ο έλεγχος έγινε όχι σε ένα ή δύο, αλλά σε 26 σημεία της πόλης του Πύργου, κεντρικά αλλά και περιμετρικά της πόλης.


Όπως αναφέρεται στην έκθεση, οι σωροί των απορριμμάτων βρίσκονται κοντά σε χώρους ιδιαίτερης υγειονομικής σημασίας, όπως σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καταστήματα προσφοράς φαγητού, υπεραγορές τροφίμων, πολυσύχναστούς δημόσιους χώρους καθώς και σε σημεία που εξυπηρετούν την μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

Στην έκθεση γίνεται λόγος για σήψη των απορριμμάτων και ανάπτυξη εντόμων και τρωκτικών, «που αποτελούν φορείς για τη μετάδοση ασθενειών καθώς και τη δημιουργία έντονης δυσοσμίας» αναφέρεται μεταξύ άλλων. Ακόμα επισημαίνεται ο κίνδυνος πλημμυρών στην πόλη από τη φραγή των φρεατίων όμβριων υδάτων, που μπορεί να προκληθεί από έντονες βροχοπτώσεις.

Οι επόπτες αναφέρουν ακόμα πως θα πρέπει να προστατευτεί αποτελεσματικά η δημόσια υγεία με τη λήψη απαραίτητων μέτρων. Το κυριότερο όμως που αναφέρεται στην έκθεση είναι το ότι «όσον αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων στο δήμο Πύργου, η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής και έχει λάβει διαστάσεις υγειονομικής κρίσης με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία». Η έκθεση συντάχθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2015 και έχουν περάσει ήδη 15 ημέρες από τότε…

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ